22 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara13°C

ÜNİVERSİTE İÇİN BİTMEYEN BAHARLAR

Üniversite için bitmeyen baharlar

Yazıktır bu güzel kenti daha ne kadar üniversiteden mahrum bırakılacak.

13 Temmuz 2012 Cuma 15:30

Bu başlıkta anlayacağınız gibi Belenli’nin Hakkari’ye atanması üzerine yapmış olduğu bir konuşmasında “Bahar olsun üniversitenin temeline ilk kepçeyi vuracağız olmuştu.” Bunu da duyan Hakkari halkının yanı sıra Türkiye’de başta sevinen öğrenciler ve veliler oldu. Çünkü üniversite demek yepyeni hayat demek umut demek ekonomi, sosyalleşme, kültür demektir.

 

Ama bunlar Hakkari için sadece bir demekle kala kaldı. Bu atlattığımız kaçıncı bahar yapılan ne biliyor musunuz kocaman bir hiç. Ama adına kiralık üniversite denilseydi üzerine yoktu niye diyecekseniz çünkü artık iş adamları birbirleriyle yarışır oldu kim daha önce binasını yapıp üniversiteye verecek yarışı 2008’den beri sürüyor bu üniversitenin temeli hala atılamamış ise bilin ki bu işin suçluları var.

 

Ya benim anlam vermediğim Hakkari merkez Kıran Mahallesi imara kapalıyken neden şimdi imara açılıyor olması inanın çok kafa karıştırıcı. Ne değişti ki şimdi imara açılıyor bunun altında ki gerçek ne. Bu durum gerçekten çok düşündürücü iş gittikçe uzuyor aşılmaz bir durum içerisine giriyor.

 

Bu Hakkari’nin hak ettiği bir durum değil artık bu bina kiralama işinden vazgeçin ne yapacağınızı artık gösterin. Türkiye de sadece Hakkari’ye üniversite yapım işi başlamadı ve hepsinin sonucuna bakılsın onca zamanı heba eden başka bir üniversite var mı? Elbette yok ve çok komik bir durum var ortada neymiş efendim öğretim görevlileri gelmiyor elbette gelmez binası olmayan bir üniversiteye kim gelecek. Artık kendimizi kandırmanın doğru olmadığını anlayalım.

 

Yazıktır bu güzel kenti daha ne kadar üniversiteden mahrum bırakılacak, kent o güzel binalarına o sıcak öğrenci ve öğretim görevlilerine ne zaman kavuşacak. Fakat bu üniversiteye alınan arazinin de bu iş için uygun olmadığı tüm Hakkari halkının yanı sıra bu kentin mühendisi de bu araziye uygun olmadığını söylemesine rağmen kentin gazetecisi de ısrarla buna ilişkin yazdıkları hiçbir habere kulak asmamaları da ne kadar devam edecek. Ama şu iyice anlaşılsın ki orası üniversite için doğru bir yer değil ve orası zamanında çok can aldı bir daha böyle bir durumla karşılaşmaması için oradan eller bu gün de çekilirse büyük bir avantaj olacaktır.

 

Aksi takdirde orada yaşanacak olası bir durumda kimsenin yapacağı bir şeyleri olmazken ve bu işin sorumluları da vicdanlarına ömür boyu hesap verecekler. Ya böyle bir şey olamaz. Neymiş sıkıntılı yerler bahçe olacak ve sağlam alanlara da binalar yapılacak. Bu devletin parası bu ülkede yaşayan insanımızın alın teri ile birikmiş ve o terin vergisi ile birikmiş olan bir paranın doğru yere ve doğru zamanda kullanması gerekir. Hepimiz şunu iyi bilmekteyiz zamanı fazlasıyla öldürdüler bari bu parayı doğru yerde bu kente, bu ülkeye yarar getirecek bir yerde yapsınlar. Aslında söz açılmışken şuna da değinmek istiyorum. Bir üniversitenin bir amacı da o kente başta belirttiğim gibi ekonomik bir yatırımdır.

 

 Nasıl mı?

Üniversite orası için bir umut konumunda olması gerekiyor ama işler maalesef ya dışarıda ya da teklifler başlıca insanlara gönderilerek bu işlerden çözüm bulmaya çalışılıyor bunun böyle olmaması gerektiğini kimlere danışsalar bu duruma doğruluk bulmayacaktır. Artık gerekenler yapılsın Hakkari’nin aydınlık yüzünü gelin  hep beraber ortaya çıkaralım.

 Ama sayın Belenli eğer bu işi Hakkari halkıyla yapamayacak ve  sizin için söylenilen yazılan hiçbir şeye  kulak asmayacaksanız başta öğrenciler,öğretim görevlileri,veliler,esnaflar,aydın insanların üniversiteye olan umutlarını suya düşürmeyin.Artık bu üniversitenin binasını değil  o binaların içindeki eğitmen ve öğrencileri hayal etmek istiyoruz.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.