18 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara4°C

ÜNİVERSİTE`DEN NEVRUZ ŞENLİĞİ...?

ÜNİVERSİTE`DEN NEVRUZ ŞENLİĞİ...?

Hakkari Üniversitesi 21 Mart Nevruz Bayramı`nı düzenledikleri bir şenlikle kutladı.

22 Mart 2010 Pazartesi 14:55


 

FEYZULLAH TAŞ- Karşıyaka Mahallesi`ndeki Hakkari Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu (MYO) binası bahçesinde düzenlenen Nevruz kutlamalara Üniversite Rektör yardımcısı Prof. Dr. Osman Gürdal, (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.  Nevruzun günümüze kadar gelen anlam ve önemi ile ilgili Kürtçe ve Türkçe olarak kısa bir konuşma yapan Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hikmet Yaşar,. Nevruzun bulluk ve bereketin başlangıcının yanı sıra baharın da sembolü olduğunu söyledi.

 

 Yapılan konuşmaların ardında sanatçı Kemal Çiftçi ile Davut Çiftçi bir birinden güzel türküler seslendirdi. Öğretmen ve öğrenciler kol kola girerek dakikalarca yakılan Nevruz ateşinin etrafında halay çektiler. Daha sonra öğretim görevlisi Hikmet Yaşar ve beraberindekiler yaktıkları Nevruz ateşinin üzerinde atladılar. Bazı öğrenciler ise canlı müzik eşliğinde bir birinden güzel şarkılar seslendirerek kutlamalara renk kattılar.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.