06 Temmuz 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara16°C

UZMANLARDAN HAKKARİ'YE 7 ŞİDDETİNDE DEPREM UYARISI

Uzmanlardan Hakkari'ye 7 şiddetinde deprem uyarısı

Uzmanlar, Hakkari’de 7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelebileceğini açıkladı.

30 Haziran 2024 Pazar 10:14

Türkiye’nin birçok yerinde depremler olmaya devam ediyor. Dört bilim insanı, ilk defa bir il hakkında uzlaştı ve ortak uyarıda bulundu.

Depreme yönelik açıklamaları ve tahminleriyle bilinen dört deprem bilimci o il için üstüne basa basa uyarıda bulundu. Ahmet Övgün Ercan, Okan Tüysüz, Naci Görür ve Doğan Perinçek, yetkilileri ve vatandaşları uyararak büyük deprem beklediklerini belirtti. Uzmanlar, Hakkari’de 7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelebileceğini açıkladı.

Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Hakkari'de 7 büyüklüğünde bir deprem beklediklerini dile getirdi.

Ercan, “Ben ve diğer üç deprem bilimci, Hakkari'de yaklaşık 7 büyüklüğünde bir deprem olacağı konusunda hemfikiriz: Yerfizikçi Prof. Dr. Övgün Ercan ile yerbilimciler Prof. Dr. Okan Tüysüz, Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Doğan Perinçek. Hakkari'de kentsel dönüşüm öncelikli hale getirilmeli” dedi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.