05 Ekim 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara14°C

VALİ ÇELİK VE KIŞLA YÜKSEKOVA'YA ÇIKARMA YAPTI

Vali Çelik ve Kışla Yüksekova'ya çıkarma yaptı

Hakkari Valisi Ali Çelik, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla ile birlikte Yüksekova ilçesine çıkarma yaptı.

24 Eylül 2024 Salı 09:14

Vali Ali Çelik, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla ile Birlikte; Yüksekova’da yapım aşamasında olan ve yapılması planlanan kuran kursu ve cami inşaatlarını yerinde inceledi. Vali Çelik, yapım aşamasında olan Hacı Ahmet Albayrak Yatılı Kız Kuran Kursu ile Hz. Ömer Cami’nin inşaat alanlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Depreme dayanıksız olması sebebiyle yıkılarak yeniden yapılması planlanan Selahattin Eyyubi Cami’sini de ziyaret eden Vali Çelik; planlanan yeni Caminin proje detayları hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Vali Ali Çelik; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın ve kurum temsilcileri ile birlikte, Hakkari İl Müftülüğü tarafından Yüksekova Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına katıldı.

Toplantıda Hakkari İl Müftüsü Hüseyin Okuş, Hakkari ve İlçelerinde Diyanet hizmetlerinin genel durumu ve yürütülen çalışmalara ilişkin bir sunum yaptı.  Müftü Okuş yaptığı sunumda "Hakkari'deki Camilerin genel durumları, personel sayıları, yatılı kız-erkek kuran kursları, 4-6 yaş arası kuran kursları, öğrenci sayıları, yapım aşamasında olan camii ve kuran kurslarının proje detayları hakkında bilgiler verildi.

Vali Çelik yapımı devam eden Hz. Aişe Yatılı Kız Kuran Kursunun yapım aşamasına verdiği destekler sebebiyle Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla’ya teşekkür plaketi takdim etti. Vali Ali Çelik, Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın ve beraberindekiler eşliğinde inşa çalışmaları devam eden ve bölgede 2’inci devlet hastanesi olma niteliği taşıyan 75 yatak kapasiteli Yüksekova Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Vali Çelik; İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara ve Proje Müteahhidi Ayhan Tunç’tan çalışmalarda gelinen son aşama hakkında bilgiler aldı. Projede yaşanan eksiklikler hakkında da yetkililerden bilgiler alan Vali Çelik, ilgili birimler ile görüşerek sorunların bir an önce giderilmesi ve Yüksekova Devlet Hastanesi’nin hizmete sunulması talimatlarını iletti.

Vali Ali Çelik esnaf ve vatandaşlarla ile bir araya gelerek, Yüksekova’da ihtiyaç duyulan konular hakkında istişarelerde bulundu ve vatandaşlarımızın görüşlerini aldı.  Esnaf ve vatandaşların istek ve talepleri için imkânlar dâhilinde gereken çalışmaların yapılacağını belirten Vali Çelik; sorunların çözümü için ilgili birimlere talimatlarını iletti. 

Vali Çelik ve beraberindekiler daha sonra Yüksekova’da İkiyaka Köy Muhtarı Alaaddin Kamalı ve vatandaşlarımız ile bir araya geldi. İkiyaka Köy Muhtarı Alaaddin Kamalı’nın ikametinde hoş sohbet eşliğinde köy sakinleri ile bir araya gelen Vali Çelik, Muhtar Alaaddin Kamalı ve vatandaşlarımıza içten sohbetleri ve misafirperverlikleri için teşekkür etti.
vali-celik-ve-kisla-yuksekovaya-cikarma-yapti.jpgvali-celik-ve-kisla-yuksekovaya-cikarma-yapti-2.jpgvali-celik-ve-kisla-yuksekovaya-cikarma-yapti-4.jpgvali-celik-ve-kisla-yuksekovaya-cikarma-yapti-5.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.