08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

YALAN YERE YEMİN ETMİŞLER

YALAN YERE YEMİN ETMİŞLER

DTP üyesi Necman Ölmez ve Ferhat Ediş in öldürülmesiyle ilgili tutuklanan Akdoğan köyü korucubaşı Cemil Uğurlu ve 4 korucunun cinayetlerden hemen sonra bölgede imamların eşliğinde yaptırılan yeminde,

08 Ekim 2009 Perşembe 20:25

Beytüşşebap ilçesinde Necman Ölmez ve Ferhat Ediş in hunharca öldürülmesi ile ilgili tutuklanan 6 köy korucusu arasında bulunan Akdoğan köyü korucubaşı Cemil Uğurlu, korucular Zedan Acer, Nasır Akdoğan, Yunus Akdoğan ve Reber Akdoğan ın olaydan hemen sonra düzenlenen yemin töreninde Kuran a el basarak olay ile ilgilerinin olmadığı yönünde yemin ettikleri ortaya çıktı. Tutuklanan diğer zanlı olan Beşağaç köyü korucubaşı İhsan Acer in yemin törenine katılmadığı belirtilirken, zanlıların yemin töreninde, imamın yanında Kuran-ı Kerim e el basarak, "Yakup oğlu Ferhat ile Hacı Mecit oğlu Necman ı öldürmediğime, öldürülmeleriyle ilgili bir şey duyar ya da görürsem bunu yakınlarına bildireceğime dair kutsal kitap Kuran-ı Kerim üzerine yemin ederim"şeklinde yemin ettikleri belirtildi. (İHA)
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.