08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

YENİ YOLA KAVUŞTULAR

YENİ YOLA KAVUŞTULAR

Hakkari Belediye Başkanlığı, kentin ilk ve tek halk pazarını yeni yola kavuşturdu.

05 Ağustos 2009 Çarşamba 14:33

 Belediye başkanlığı bir süre önce şehrin değişik cadde ve sokaklarında satış yapan seyyar satıcılar için Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) binası arkasında bir halk pazarı yeri faaliyete geçirmişti. Burada 65 yakın işyeri sahibi yol sıkıntısı yüzünden müşterilerin pazar yerine uğrayamaz olduklarını, bunun için günlük siftah yapamadıklarından yakınmışlardı.
 Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu, halk pazarının yol sorununu çözdüklerini belirtti. Kazandıoğlu, "Bir süre önce seyyar satıcıları çarşı merkezinde alarak burada oluşturduğumuz alana yerleştirdik. Pazar yerine daha rahat ulaşılabilmesi ve halkın burada rahatlıkla alışveriş yapabilmesi için Kayacan Caddesi nde bulunan Sekaf deresinin üzerin kapatarak buradan pazar yerine yeni bir yol güzergahı yaptırdık. Kurumlardan almış olduğumuz desteklerle derenin üzerine 20 yakın beton büz döşeyerek yaklaşık 25 metrelik yeni yol yaptık. Vatandaşlarımız açılan bu yol sayesinde artık rahatlıkla burada alışverişini yapabilecekler" dedi. (Hakkarihabertv.com-Emin Kurt)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.