08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

YEREL KIYAFETLERE İLGİ ARTTI

YEREL KIYAFETLERE İLGİ ARTTI

Hakkari de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 21 Mart Nevruz Bayramı nın yaklaşmasıyla birlikte yöresel kıyafetlere ilgi arttı.

06 Mart 2009 Cuma 16:50

Yörede nişan ve düğün törenlerinde giyilen yöresel kıyafetlerden Fistan7 ve Kıras a olan ilgi her geçen gün artıyor. Yaklaşın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 21 Mart Nevruz Bayramı nda mitinglerde renga renk görünmek isteyen bayanlar bu etkinlikler için elbiselerini şimdiden hazırlamaya başladılar. Son günlerde kadınların yöresel kıyafetlere olan ilginin arttığını belirten bayan terziler, ilgiden memnun olduklarını belirttiler.


Yaklaşık 10 yıldır terzilik yapan Gülcan Duman isimli bayan ise, her yıl mart aylarında yöresel kıyafetlere olan talebin arttığını belirtti. Sipariş üzerine günde iki kıyafet diktiğini belirten Duman, ekonomik krizin en çok etkilediği illerden bir tanesinin Hakkari olduğunu, son günlerde yaklaşan etkinliklerin ise en çok bayan terzileri sevindirdiğini söyledi.FEYZULLAH TAŞ (İHA)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.