08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

YILANLAR OTLUCA KÖYÜNÜ BASTI

YILANLAR OTLUCA KÖYÜNÜ BASTI

Hakkari'nin Otluca köyü Uyanık mahallesini yılanlar bastı. Köylüler çadırlarına girmeye çalışan 15 yılanı etkisiz hale getirdi.

01 Ekim 2009 Perşembe 12:25

Hakkari Otluca Köyünü Yılanlar Bastı

Bu Videoyu Web de paylaş  Hakkari'den 20 kilometre uzaklıkta bulunan 18 hanelik Otluca köyü Uyanık mahallesi yılanların istilasına uğradı. Son günlerde havaların aniden soğumasıyla birlikte yılanların ev ile çadırlara yönelmesiyle birlikte mahalle sakinleri büyük bir panik yaşadı. Özelikle evleri kayalıkların altında bulunan Salih, Zahir, Arafat, Hasan, Fırat ve Hamdi Ertuş isimli aileler, ilk defa çok sayıda yılanla karşılaştıklarını belirtiler. Köylerinde tarım ve hayvancılıkla uğraştıklarını belirten Ertuş ailesi, yaz aylarında açtıkları ve halen kurulu bulunan çadırlarına yılanların girmeye başladığını belirttiler. İlk önce bir yılan gördüklerini ve etkisiz hale getirdiklerini belirten aileler daha sonrada yılanların sayısında artışların yaşandığını söylediler. İki gün içinde çadırlarına girmeye çalışan yaklaşık 15 yılanı öldürdüklerini belirten, aileler yılan korkusundan dolayı çocuklarının köye gelemediğini ifade ettiler. Evlerinin arkasında bulunan kayalık alanda çıkan yılanların direk olarak çadır ile evlerine girdiğini anlatan aileler, ne kadar yılanları etkisiz hale getirseler de daha da çoğaldıklarını belirttiler.

 Arafat Ertuş,”Köyümüzde tarım ve hayvancılıkla uğraşıyoruz. Havaların aniden soğumasıyla birlikte yılanlar çadır ile evlere girmeye başladı. İlk başta çadırlarda sopalarla uzaklaştırdık. Ancak kendimize ait bir atı çenesinden ısırmasıyla birlikte yılanları öldürmeye karar verdik. 15 tanesini öldürdük. Ancak halen çıkmaya devam ediyorlar evimizin arkasında bir kayalık var ve burada çıkıyorlar. Ancak öldüremediğimiz yılanların anası da bulunmaktadır. Çok büyük olduğu için yanına yaklaşamadık. Sesimizi duyup kayalığın içine girdi. Yetkililerin buna bir çare bulması gerekir. Yoksa köyümüzü yılan korkusundan dolayı boşaltmak zorunda kalacağız” şeklinde konuştu. Ertuş ailesi ellerine sopa alarak toprak evleri ve kurdukları çadırların etrafında yılan aramaya başladılar. Ertuş ailesi yılanların ancak akşam saatleri ve gece saatlerinde çadır ve evlerine girmeye çalıştığını söylediler. (Hakkarihabertv.com)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.