18 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara6°C

YÜKSEKOVA KÖYLERİ UZUN YILLAR SONRA ASFALTA KAVUŞTU

Yüksekova köyleri uzun yıllar sonra asfalta kavuştu

Hakkari Valisi Ali Çelik, yıllar sonra asfalta kavuşan Yüksekova ilçesi köy ve mezralardaki asfalt çalışmaları sırasında Halime teyze tarafından "Ser Sera Ser Çava" sözler ile karşılandı.

12 Ekim 2024 Cumartesi 09:15

Vali Ali Çelik, Yüksekova ilçesine bağlı Keçili Köyü, Bağdaş ve Dilektaşı Mezralarında devam eden asfalt yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Hakkari İl Özel İdaresi tarafından kurulan Asfalt Plenti sayesinde yürütülen 15 kilometrelik Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt çalışmalarında sona yaklaşıldı. Vali Çelik, çalışmaları detaylı bir şekilde inceleyerek yetkililerden süreç hakkında bilgi aldı.

Yol yapım sürecinin büyük oranda tamamlandığını belirten Vali Çelik, basın mensuplarına yaptığı açıklamada," Geçen sene altyapı çalışmalarını bitirdiğimiz bu güzergâhta, bu yıl kalan iş ve işlemlerle birlikte asfaltlama çalışmalarını da tamamladık. Vatandaşlarımızla sohbet ettik, onların memnuniyeti bizler için çok kıymetli.

​Zorlu şartlara rağmen Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) standartlarında yol hizmeti sunabiliyor olmamız bize büyük bir mutluluk kattı. Allah devletimize zeval vermesin, birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Vali Çelik, ayrıca projede emeği geçen personele özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Köy sakinleri, uzun yıllar sonra asfalt yoluna kavuşmanın memnuniyetini dile getirerek Vali Çelik’e teşekkür etti. Bu çalışmalar sayesinde köyler arasındaki ulaşımın rahatlayacağı ve yaşam standartlarının yükseleceği belirtildi.

Halime Onuş teyzeden Vali Çelik'e Kürtçe karşılama
Hakkari Valisi Ali Çelik'i gören ve hızlı adımlarla yanına gelen Halime Onuş isimli teyze Vali Çelik'e "Ser Sera Ser Çava) başım gözüm üstüne geldiniz sözleri ile karşıladı. Vali Çelik ise, "Ser Sera Ser Çava) diye cevap verdi.

Vali Ali Çelik, Köy ziyaretleri sırasında vatandaşlarımızdan gelen çay davetlerini geri çevirmedi. Vali Çelik, beraberindeki heyet ile birlikte, Bağdaş köyünde ceviz yetiştiriciliği yapan Abdurrahman Yılmaz ve Derekenarı köyünde ikamet eden Halime Onuş teyzemizin davetlerine icabet etti.

Abdurrahman Yılmaz; bu yıl 5 ton ceviz hasadı beklediği 19 yaşındaki emektar ağaçlarından kendi elleriyle yetiştirdiği cevizleri Vali Çelik’e ikram etti.

Çay eşliğinde Abdurrahman Yılmaz ve Halime Onuş ile sohbet eden Vali Çelik, sıcak misafirperverliklerinden dolayı kendilerine teşekkürlerini iletti. Hakkarihabertv.com

yuksekova-koyleri-uzun-yillar-sonra-asfalta-kavustu-2.jpgyuksekova-koyleri-uzun-yillar-sonra-asfalta-kavustu-1.jpgyuksekova-koyleri-uzun-yillar-sonra-asfalta-kavustu-3.jpgyuksekova-koyleri-uzun-yillar-sonra-asfalta-kavustu-4.jpg


 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.