23 Kasım 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara10°C

YÜKSEKOVA SUSUZ KALDI

Yüksekova susuz kaldı

Yüksekova’nın %80’nini besleyen 13 nolu sondaj bir kez daha arızalandı.

06 Ocak 2016 Çarşamba 11:28

Kesun koyusunda bulunan Yüksekova’nın %80’lık su ihtiyacını sağlayan 13 nolu sondaj enerji düzensizliğinden dolayı bir kez daha arızalandı.

 Yüksekova Belediyesi, Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, tekrar onarım çalışmalarına başladı. Belediye teknikerleri tarafından kuyudan alınan arızalı sondajın yerine yedeği indirilerek İlçeye akşam saatlerinde tekrar su verilecek.

Yaşanan arızalarla ilgili açıklamada bulunan Su İşleri Müdürü İsmet Taşçı, “ilçemizde son günlerde yaşanan su sıkıntıları elektrik düzensizliğinden kaynaklanıyor.

İlçeye 11 adet sondaj ile su veriyoruz. Bu sondajların en önemlisi Yüksekova’nın %/80’nini besleyen Kesun kuyusundaki.

13 nolu sondaj. Haftada yaklaşık 10 sondajımız arızalanırken kesun kuyusundaki sondajımız bir hafta içerisinde 5 kez arızalandı.

Her defasında tüm imkanlarımızı seferber ederek acil bir şekilde onarım çalışmalarına başlıyoruz. Acil bir şekilde kuyudan aldığımız arızalı sondaj yerine yedeğini indiriyor ve ilçeye en kısa süre içerisinde tekrar su veriyoruz.

KESUN KUYUSUNDA TRAFO, YÜKSELTİCİ, JENERATÖR VE HER TÜRLÜ DONANIM VAR.

Yurttaşlarımız bize sondajlar için neden yükseltici, trafo ve jeneratör almıyorsunuz diye sitem ediyor. Ununda açıklamasını yapayım.

Bizde her türlü donanım var hem de en iyisi arkadaşlarımız resimlerini de basınla paylaşacaklar. Yurttaşların mağdur olmaması için Yüksekova Belediyesi 100 bin Tl vererek 550 kwlık jeneratör aldı. Fakat Jeneratör 24 saat sürekli çalışamıyor.

Ayrıca jeneratör elektrik kesildiğinde çalışıyor. Şikayetimiz daha çok elektrik düzensizliği. Hattımızda elektrik 100 volt iken aniden 350 volta çıkabiliyor.

Bu durumda yükselticilerde faal olarak çalışmıyor. Elektriğin sürekli iniş çıkışlarından kaynaklı sayısız arıza meydana geliyor. Yeni trafo kurarak yükseltici aldık.

Ancak düşük enerjiden dolayı yükselticileri zorluyoruz, bu kez de trafoda termik atmaya başlıyor. Sondajların çalışması için faz, faz arası en az 380 volt gelmesi gerekirken, bize her bir faz 90 veya 100 volt faz geliyor.

Jeneratörle ancak iki sondaja su verirken bununda maliyeti saatte 80 litre yakıt. TEDAŞ’a yaptığımız tüm başvurular yanıtsız kaldı. Belediye olarak kaybımızı göz önünde bulunarak mahkemeye başvuracağız.

VEDAŞ'a alternatif elektrik üretmeye çalışıyoruz, ama cevap olamıyoruz" dedi. Hakkarihabertv.com

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.