24 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara3°C

YÜKSEKOVANIN İLK FESTİVALI BAŞLADI

YÜKSEKOVANIN İLK FESTİVALI BAŞLADI

Yüksekova Belediyesi tarafından organize edilen ve Sivil toplum Örgütlerinin destek verdiği 1. Cilo Kültür Sanat Festivali başladı.

17 Temmuz 2010 Cumartesi 14:38

Sabah saatlerinde Yüksekova Belediyesi önünde bir araya gelen  ve aralarında Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin, Hakkari BDP İl Örgütü, BDP Yüksekova İlçe Örgütü, İl Genel Başkanı Ferzende Yılmaz, Yüksekova Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, Yüksekova ticaret ve Sanayi Odası, Yüksekova Sanayi Sitesi, Kent Konseyi, Gever Kültür Merkezi, muhtarlarında bulunduğu kalabalık kitle Van MKM-Der Def Grubu eşliğinde yürüyüşe geçerek Özgürlük meydanına doğru yürüdüler.

Burada meydanda yapılan ters lale heykelinin açılışı yapıldıktan sonra kitle Bazaar Zap'ın ( Zap Bazarı) açılışını da yaparak Musa Anter Parkına doğru tekrar sloganlar ve “Def Grubu” eşliğinde yürüyüşe devam etti.
Musa Anter Parkı'na gelen kitle burada Yüksekova Haber Gazetesinin düzenlediği Fotoğraf sergisini gezdiler.

1.Cilo Kültür Sanat Günleri daha sonra düzenlemesinin planlanan köyde folklor gösterileri ile ve panellerle devam edeceği bildirildi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.