26 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C

ZABITA EKİPLERİ DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRDI

Zabıta ekipleri denetimlerini sıklaştırdı

Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pastane imalathanelerini denetleyerek kurallara uymayan işyeri sahiplerine uyarılarda bulundu.

11 Mart 2013 Pazartesi 11:20

Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, beraberindeki belediye encümenleri ile şehrin değişik noktalarında faaliyet gösteren pastane imalathanelerini denetlediler. Denetleme sonucunda birçok işyerine kurallara uymaları için 15 gün süre veren ekipler, bu süre zarfında belirlenen kurallara uyulmaması halinde ise işyerleri hakkında cezai işlem yapılacağı uyarısında bulundular.

Yapılan denetlemeler hakkında basın mensuplarına bilgi veren Veteriner İşleri Müdür Vekili Emrullah Kanar; işyerlerinin ruhsatlarının bulunup bulunmadığı, imalathanelerin hijyen kurallarına uyup uymadıkları, çalışanların iş önlüğü giyip giymedikleri ve üretimde kullanılan malzemenin temizliği konusunda dikkatli olunması için gerekli uyarıları yaptıklarını söyledi.

İşyeri sahiplerinden çalışanların sağlık raporları, üretim bölümündeki personelin kişisel bakımları, kullanılan malzemelerin cinsi, ürünlerin depolama ve saklama koşulları, son kullanım tarihleri ve etiket fiyatlarını kontrol ettiklerini ifade eden Kanar, “Denetimler sonucunda hijyen kurallarına uymayan bazı işyerleri hakkında cezai işlem uyguladık.

Mevzuata uymayan bazı işyerleri hakkında ise tutanak tuttuk. Bu işyerlerinin en geç 15 gün içinde bütün eksikliklerini gidermeleri için kendilerine uyarılarda bulunduk. Uyarılara rağmen kurallara uymayan işletmeler hakkında ise gerekli cezai işlemleri başlatacağımızı kendilerine söyledik” dedi. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.