• BIST 8908.47
  • Altın 3027.611
  • Dolar 34.282
  • Euro 36.9585
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

PKK'li Zozanı 50 bin Kişi uğurladı

PKK'li Zozanı 50 bin Kişi uğurladı
Hakkari’de PKK üyesi Zozan Tolhıldan kod adlı Rabia Kaya (26) yaklaşık 50 bin kişinin katılımıyla toprağa verildi.

video-galeri.20110226132810.gif

Bir süre önce Kato Dağı’na düzenlenen hava harekatın da 1 erkek 1 bayan olmak üzere 2 PKK üyesi yaşamını yitirmişti. Önceki gün Malatya Adli Tıp Kurumunda cenazesi alınarak Hakkari Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Rabia Kaya’nın cenazesi on binlerce kişinin katılımıyla ambulansla hastaneden sloganlar eşliğinde alındı.

kaya-1.jpg

 

Yürüyüşe geçen kalabalık İl Emniyet Müdürlüğünün önünde geçiş yaptığı sırada partililer binanın önünde el ele tutuşarak olası olayların önüne geçti. Ellerinde değişik pankartlar bulunan kalabalık sloganlar eşliğinde Tekser Şehitlim mezarlığına doğru yürüyüşe geçti. Keklikpınar Mahallesinde ambulansta indirilen cenaze omuzlardan taşındı. Cenazenin mezarlığa yaklaşımsıyla birlikte kadınlar tabutu omuzlarda taşıyarak mezara kadar getirdi. Burada bulunan kadınlar kına tepsisi bırakarak tabutun üzerine gül attılar.

kaya-2.jpg

Yapılan duaların ardından Kürtçe bir konuşma yapan BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan, Erdoğan bilsin’ki Kürtler öldürülmekle bitmeyecektir ve mücadelelerine devam edecektir dedi. Daha sonra bir konuşma yapan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ise önce Kürtçe daha sonrada Türkçe bir açıklama yaparak hükümet ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi.kaya-3.jpg

 

HAKKARİ HALKI SAVAŞIN BİTMESİNİ TALEP ETMEKTEDİR

Canan,”Bugün canımızdan bir parça daha toprağa verdik. 30 yıldır süren bir savaş ve sonunda bir kez daha bir evladımızı toprağa veriyoruz elbette Hakkari halkı Kürt halkı acılıdır. Bu cenaze töreninde bulunan Kürtlerin şahsında şunu bilin ki Hakkari halkının 300 bine yakın nüfusu aynı üzüntüyü taşımaktadır. Teknik imkanlar nedeniyle belki şuanda burada 300 bin insan yok. Ama bu kitlenin şahsında Hakkari’de yaşayan tüm Hakkari nüfusu kendi evladına sahip çıkmıştır. Sahip çıkmaktadır. Hakkari halkı bir an önce bu savaşın durmasını talep etmektedir. 30 yıldır terör diyerek meseleyi çözemedik. Askeri operasyonlar, tutuklamalar kelepçeler diyerek çözemedik. 30 yılın sonunda yeniden 30 yılın içinde denenen yolların denenmesine ihtiyaç yoktur”

 kaya-4.jpg

AKP YÖNETİMİNİN VE BAŞBAKANIN SEÇTİĞİ YOL AHMAKLIKTIR

Canan”Eğer denenmiş yolların tekrar deneyip farklı bir sonuç beklemek ise bunun adı ahmaklıktır. Bugün AKP yöneticilerinin başbakanın seçtiği yol açık söylüyorum ahmaklıktır. Çünkü bu yol geçmişte denenmiştir ve bir sonuç çıkmamıştır. Bunun adı terör değildir toprağa verdiğimiz evlatlarımız terörist değildir. Türkiye’nin buna gerçek teşhisi kurması lazım. Toprağa verdiğimiz her parça bu halkın bir parçasıdır. Bunun ancak bu şekilde barışa çözüme ulaşabilir Türkiye bu gerçeği görmek durumundadır.

kaya-6.jpg

DEVLET PKK’NİN REALİTESİNİ TANIMAK ZORUNDADIR

Canan”Nasıl Kürt gerçeği Kürt realitesi var ise ve bugün toprağa verdiğimiz bu evladımızın ardında tüm Hakkari halkı var ise devlet PKK’nin realitesini de tanımak zorundadır. PKK bir realitedir ve bunan arkasında Kürt halkı vardır. Bu gerçeği Türkiye biran evvel kavramalı ve buna yönelik bir fırsat daha önünde dururken bu fırsat değerlendirilmeli ve halen uzattığımız barış ve diyalog elini dikkate alınmalıdır”

kaya-7.jpg

 

MÜSLÜMANLIĞI İSTİSMAR EDEREK BU HALKA HİZMET EDİLEMEZ

Canan,”Müslümanlık istismar edilerek bu halka hizmet edilemez. Başbakan sürekli Müslümanlığı dini istismar etmektedir. Halkımızın buna inmemesi lazım. Hata bizlere yönelik grubumuza yönelik anlayışımıza yönelik zerdüştlükten bahs etmektedir. Adeta bizi Müslüman dışı olarak görmektedir. Şuna herkes ve tüm Türkiye bilsin gerçek Müslüman toplumu Kürt toplumudur. Gerçek Müslüman bizleriz Mezponatamya topraklarında orta doğuda Kürtler Müslüman iken sonradan Tayyip Erdoğan ve benzeri devşirme Müslümanlığı kabul etmişlerdir. Gerçek Müslüman Kürt toplumudur. Bunu bizden öğrendiler herkesin iyi bilmesi lazım. Öldürmek Müslümanlıkta varmıdır. Bugün iktidarda olan ve sözüm onu Müslüman diye geçinen ama sahte Müslüman gerçek olmayan Müslüman anlayış ne yazık ki bu ülkede 30 yıldır kanın dökülmesine sebep olmaktadır. Bugün bu kanın dökülmesinin anne gözyaşlarının dökülmesinin tek sebebi bugün iktidarda olan yönetim anlayışı ve bu anlayışın tepesinde yer alan başbakandır. Bunun tüm halkımızın bilmesini istiyorum. Bu mücadeleyi devam edecek binlerce Zozanımız vardır. Bunu herkes bilsin ama bizim amacımız, savaşmak ve şiddet değildir barış ve diyaloktur. Biz bir kes daha parlamento her yerde her zeminde barış diyalog elimizi hükümete uzatıyoruz. İmralı üzerindeki baskının tecridin kaldırılarak barışa giden yolun İmralı dan geçitiğini hatırlatarak barış ve müzakerelerin yeniden başlatılmasını istiyoruz. Bu da Türkiye’ye yeni bir süreç ve sayıfa açmasını diliyoruz” şeklinde konuştu. Cenaze törenine yaklaşık 50 bin kişi katıldı. Tören sonrasında dağılan kalabalıktan bir gurup Hakkari-Van karayolunu ulaşıma kapatarak polisle çatıştı.

kaya-8.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 12873 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 26
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim