ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi kalite sertifikalarına layık görülen Bağcılar Belediyesi, ilçe sakinlerinin günlük yaşamını kolaylaştıran projelerle de dikkat çekiyor.
Özellikle gençlerin yaşam alanı haline gelen Bağcılar Meydanı’na konulan iki adet solar bank da yoğun ilgi görüyor. Palmiye ağacı şeklindeki solar banklar, yaprakların üzerine yerleştirilen güneş panellerinden oluşuyor.
Günün 24 saatinde de kullanılabilen güneş panellerinin çevresindeki banklarda dinlenen ilçe sakinleri solar banklardan faydalanarak cep telefonlarını ve tabletlerinin şarj olmasını bekliyorlar. Cep telefonlarını yarım saatte şarj edebilen solar banklar aynı zamanda reklam panosu ve sokak aydınlatması olarak da kullanılıyor.
Hizmette kaliteyi öne çıkardıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, beş alanda sertifika sahibi olduklarını belirtti. Hizmetin her alanında teknolojiden faydalandıklarını söyleyen Çağırıcı, 94 noktada güvenli ücretsiz internet hizmeti sunduklarını hatırlatarak şunları söyledi:
“Sosyal yaşamın her alanında teknolojinin nimetlerinden faydalanmak için yeni projeleri hizmete sunuyoruz. Çevremizi temiz tutma ve yeşili koruma adına ilçemize hizmet eden her projeye olumlu bakıyoruz. Güneş enerjisi teknolojisi de gelişmiş ülkelerin vazgeçilmezleri arasına girmeye başladı.
Bağcılar Belediyesi olarak bilgisayar, cep telefonu, led ışıklandırma gibi hizmet alanlarında güneş enerjisinden yararlanmak için projeler üretiyoruz. Solar bank projemizi de ilk olarak Bağcılar Meydan’da hayata geçirdik. Solar bankları prestij caddelerimiz ile parklarımızda da hizmete sunacağız. Günlük yaşamı kolaylaştırma adına sunduğumuz hizmetlerin yoğun ilgi ile karşılanması bizi sevindiriyor.”
SOLAR BANK’IN ÖZELLİKLERİ
Palmiye ağacı şeklindeki solar bankta 6 adet USB girişi bulunuyor. Yaprakların üzerine yerleştirilmiş olan güneş panelleri gün içinde topladığı güneş ışınını enerjiye dönüştürüyor. Solar bank içerisinde 100 amperlik aküler de enerjiyi depoluyor.
1 saatte 100 watt enerji üreten solar banklar, yazın ve kışın farklı çalışıyor. Jel akü sayesinde solar bank, kış aylarında donma tehlikesine karşı korunuyor. Aydınlatma sistemi gündüz vakti kendiliğinden kapanıyor.
Sistem yeniden enerji depolamaya başlıyor.Solar banklarda bir cep telefonu yarım saatte şarj edilebiliyor. 10 saat içerisinde yaklaşık 60 adet telefon ya da bilgisayar tablet şarj edilebiliyor. Akşam saatlerinde ise depolanan enerji kullanılıyor. (İHA)