SEO https://simur.org/seo/ yani Arama Motoru Optimizasyonu hiç tartışmasız son yılların en önemli kavramlarındandır. SEO web sitelerinin Google başta olmak üzere arama motorlarında kullanıcıların yaptığı ilgili anahtar kelime aramalarında üst sıralarda listelenmesi amacıyla uygulanır.
Farklı adımlardan oluşan kapsamlı bir süreçtir. İşletmelere sağladığı faydalar nedeniyle farklı ölçeklerdeki web sitelerinde SEO çalışmaları uygulanmaya başlamış, bunun sonucunda kurumsal SEO kavramı hayatımıza girmiştir.
Atalay Sıdar önderliğinde hizmetlerini sürdüren Simur Digital kurumsal SEO https://simur.org/seo/kurumsal-seo/ başta olmak üzere tüm arama motoru optimizasyonu ihtiyaçlarınızda, işletmenize ve web sitenize özel çözümler sunarak marka bilinirliğinizin artırılmasına ve arama motoru sıralamalarınızın iyileştirilmesine katkıda bulunur.
SEO en basit şekliyle web sitelerinin ilgili anahtar kelimelere yönelik arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda listelenmesine yönelik çalışmaları kapsar. İnternet kullanımının buna bağlı olarak dijital dünyadaki varlığın kullanıcıların ürün ve hizmet satın alım kararları üzerinde doğrudan etkili olması SEO çalışmalarına gösterilen ilgili artırmaktadır. Başarılı bir SEO çalışması yapılabilmesi için her web sitesi özelinde değişen metrikleri göz önüne almak gerekir. Ancak bu sayede web sitesinin en iyi görünüme, en iyi içeriğe ve en hızlı site performansına ulaşması sağlanabilir.
Kurumsal SEO Nedir? Neden Önemli?
Globalleşmenin ve teknolojik gelişmelerin kullanıcı satın alım alışkanlıkları üzerindeki etkisi arttıkça işletmelerin faaliyet gösterdikleri pazarlardaki alanlarını genişletme ihtiyacı öne çıkmaktadır. Bunun için işletmelerin yapması gereken dijital pazarlama kanallarının her birini aktif olarak kullanmaktır. Dijital pazarlamanın en önemli unsurlarının başında ise SEO gelmektedir.
SEO hizmeti küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin Google nezdinde görünürlüğünü ve marka bilinirliğini artıran önemli bir etkendir. Bu aynı zamanda markaların potansiyel iş hacimlerini genişletmeleri demektir. Çünkü markaların dijital dünyadaki rekabet gücü arttıkça, faaliyet gösterdiği sektördeki pazar payı da artmaktadır.
Web sitelerinin, kullanıcıların arama motorunda yaptığı kelime ve görsel aramaları sonucu daha üst sıralarda listelenmesini sağlamak amacıyla uygulanan site içi ve site dışı kuralların tümü SEO kapsamında yer alır. Ülkemizde internet kullanıcılarının %95’i arama motoru olarak Google arama motorunu kullandığı için SEO hizmeti genellikle Google arama motoru algoritmaları üzerinden şekillendirilmektedir. Bu kapsamda Google’ın açıkladığı yeni algoritma özellikleriyle güncellemelerin yakından izlenmesi, web siteleri için SEO hizmeti detaylarının belirlenmesi noktasında önemlidir.
SEO Çalışması Nasıl Yapılır?
“SEO nasıl yapılır?” farklı sektörlerde faaliyet gösteren ve arama motorlarındaki görünürlüğünü artırmak isteyen web siteleri için en önemli sorulardan biridir. SEO son derece kapsamlı bir alan olduğundan SEO hizmeti de bu konuda yeterli deneyime ve uzmanlığa sahip olmayanlar için karmaşık bir süreçtir. SEO çalışmalarının başarısı için birtakım noktalara dikkat edilmeli, her web sitesi özelinde planlama yapılmalıdır.
SEO çalışmasının başarılı olabilmesi için en önemli unsurlardan biri web sitesinin içeriğidir. Web sitesi içeriklerinde anahtar kelime kullanımı olmazsa olmazlardandır. Ancak anahtar kelime kullanımında aşırıya kaçmak daha fazla fayda sağlanacağı anlamına gelmez.
Üstelik aşırı anahtar kelime kullanımı Google’ın en hassas olduğu konulardan biridir. Web sitesi içeriklerinde çok fazla anahtar kelime olması web sitesinin optimizasyon cezalarıyla karşı karşıya kalabileceği anlamına gelir. SEO çalışmaları kapsamında yapılması gereken, hangi anahtar kelimelerin kullanılacağı konusunda Google Ads ya da farklı kelime planlayıcı araçlardan yardım almak, anahtar kelime kullanımı konusunda gereken özeni göstermektir.
Web sitelerinde başlık etiketleri kullanmak, arama motoru botlarına ilgili web sayfasının ne hakkında olduğuna dair bilgi vermenin en etkili yoludur. Bu yüzden başlık etiketleri yalnızca ilgili sayfaya ilişkin bilgileri içermeli, işletmenin ya da markanın adını içermeli ve 70 karakterden uzun olmamalıdır. Başlık etiketinin sayfanın HTML kodunun üst kısmına yakın bir yerde etiketlerin arasına yerleştirilmesi tercih edilebilir. Ayrıca başlık etiketinin web sitesi yönetim panellerinden kolayca uygulanması mümkündür.
Meta açıklaması yani “Description” arama motorları ile arama motoru kullanıcılarına ilgili web sayfasının ne hakkında olduğu bilgisini vermek için kullanılır. Meta açıklaması arama motoru sonuçlarında görülür. Bu nedenle sayfanın ana anahtar kelimelerini içeren meta açıklaması, kullanıcıların dikkatinin çekilmesini ve tıklama oranlarının yükselmesini sağlayabilir.
Bağlantı oluşturma amacıyla uygulanan backlinkler yalnızca web sitesine harici sitelerden gelen bağlantılarla ilgili olarak düşünülmemelidir. İçeriklerin içinden web sitesindeki diğer sayfalara dahili bağlantı yoluyla arama motorlarının web sitesi hakkında daha fazla bilgi edinmesi ve kullanıcıların ilgili web sitesinde çok daha fazla vakit geçirmesi mümkün olabilir.
Web sitelerinde kullanılacak olan görsellerin görsel adları ve alt etiketleri için etkili anahtar kelimeler seçmek önemlidir. Bu sayede arama motorlarına görsellerin ne hakkında olduğuna ilişkin bilgi verilebilir, görseller kısmında sıra almalarına yardımcı olunabilir. Bunun sonucunda web sitesinin organik trafiğinin artması sağlanabilir.
Google algoritmaları açısından en önemli konuların başında içerik kalitesi gelir. İçerikler yalnızca web sitesi ziyaretçileri için değil aynı zamanda arama motoru botları için de çok önemlidir. Web sitesindeki içeriklerin kalitesi ne kadar yüksekse kullanıcıların web sitesinde kalacağı süre o kadar artar.