Kendisini doktor olarak tanıtan bir kişinin yaptığı dudak dolgusu nedeniyle neredeyse dudağını kaybetmek üzere olan ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi hemşiresi Merve Keleş’in sağlık durumu her geçen gün iyiye gidiyor.
Keleş’in tedavisini yapan Prof. Dr. Metin Yavuz, hastanın ilk başvurduğu sırada ciddi enfeksiyon ve alerjisi bulunduğunu ancak şu an tedavinin taburcu aşamasına geldiğini kaydetti.
Hastaya biyopsi yapıldığını ve dudağına enjekte edilen sıvının ne olduğunu üniversite bünyesindeki laboratuvarlarda araştırdıklarını bildiren Yavuz, maddenin tespit edilmesi halinde ona yönelik spesifik bir tedavi sürecinin başlayacağını ifade etti.
Dermatolog ya da plastik cerrahlar dışında bu işlemin yapılamayacağına dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz, şöyle devam etti:
“Sadece bu alanda değil, çeşitli alanlarda çok kolay para kazanma yöntemleri olduğu için herhangi biri, sağlıkçı bile olmadan bu işlere soyunabiliyor.
Bunların gerçekleşmemesi için yaptıran kişilerin de uyanık olması lazım. Bu işi yaptığını söyleyen herkese bu işlemleri yaptırmaması lazım.
Uzman olan hekimlere güvenerek bunu yaptırabilirler çünkü uzman olan kişi yaptığı işin komplikasyonlarını da bilir ve ona göre önlem de alabilir.
Piyasada dolgu maddeleri var, biz de uyguluyoruz ama önemli sorunlar yaşamıyoruz çünkü kullandığımız dolgu maddeleri uluslararası kuruluşlardan onay almış.
Yurt dışından, uzak doğudan getirilen bazı materyaller çok ucuz olduğu için piyasada kullanılıyor ama sonuçta kötü neticeler ortaya çıkıyor.”
Toplamda 35 gündür hastanede tedavi gören Merve Keleş’in de artık taburcu olmak istediğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Yavuz, taburcu işleminin yarın yapılacağını açıkladı.İHA