• BIST 10682.15
  • Altın 2469.939
  • Dolar 32.5573
  • Euro 35.2164
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 35 °C

Uludere'de engelli kardeşlere yardım desteği

Uludere'de engelli kardeşlere yardım desteği
Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu Şırnak'ın Uludere ilçesi Andaç ( Elemune) köyünde ikamet eden ihtiyaç sahibi Ağır engelli ÖZEL Gereksinimli olan 2 vatandaşa daha ( Akülü Araba ve Manuel Tekerlekli Sandalye'yi hediye etti.

Kurulduğu günden beri engellilerin sorunları ile yakından ilgilenen ve ihtiyaç sahibi engellilere yardım eli uzatan Hakkari Gençlik ve  engelliler Derneği engelli vatandaşa el uzatmaya devam ediyor.

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, Şırnak'ın Uludere ilçesi Andaç köyünde ikamet eden Ferdi Ölmez %99  ve Mihrivan Ölmez % 95 Ağır engelli Özel Gereksinimli olan Ferdi ve Mihrivan için 
1:Adet Akülü araba 1:Adet Manuel  Tekerlekli Sandalye  desteğinde bulundu.

Yapılan destek ile ilgili açıklamalarda bulunan Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu hayırseverlerin desteğiyle temin ettikleri Akülü araba ve Manuel tekerlekli sandalye ihtiyaçları olan Ferdi ve Mihrivan kardeşlerimize verdiklerini söyledi.

Başkan Aydoğdu Özel Gereksinimli kardeşlerimizin en büyük Hayali olan Akülü Arabası ve Manuel Tekerlekli Sandalye idi olup rehabilitasyon merkezine götürüp Fizik tedavisi eğitimlerini görüp ve dışarıya çıkartılıp arkadaşlarıyla gezmesiydi Şükürler olsun'ki Özel Gereksinimli 2 kardeşlerimizin'de  Hayalini gerçekleştirdik.

Uludere ilçesine bağlı Andaç köyün'de yaşayan Ölmez ailesinin evine giderek hayırsever vatandaşların desteğiyle alınan Akülü araba ve Manuel Kluzetli Tekerlekli Sandalyenin kurulumu gerçekleştirerek Ölmez  ailesine teslim etti. Ferdi ve Mihrivan kardesleri yeni arabasına bildirip bir süre gezdiren Başkan Aydoğdu, Özel   gereksinimli kardeşimizin artık  Annesinin   kucağın'da değilde Akülü arabasın'da ve Sandalyesinde geleceğinin mutluluğunu  yaşayacaktır dedi 

Coğrafya tanımaksı'zın tüm engelleri aşmak için mücadele ettiklerini ifade eden Aydoğdu, ''Şırnak'ın Uludere ilçesi Andaç köyün'de yaşayan özel gereksinimli  kardeşlerimizin Akülü arabası ve Menuel Kluzetli Tekerlekli Sandalye'ye ihtiyacları vardı. Bizlere ulaşan maddi durumu iyi olmayan bu ailemizin çocukları için hayırseverler'den gelen yardımlarla Akülü Araba Manuel Kluzetli Tekerlekli  Sandal'ye arabalarını alıp kendilerine ulaştırdık. Dernek olarak bizim amacımız coğrafya tanımaksızın tüm insanlara ulaşmak istiyoruz.

Özel gereksinimli arkadaşlarımızı topluma kazandırmak için çalışıyoruz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

Ferdi ve Mihrivan Ölmez'in aileleri ise  kendilerine ulaşan Hakkari gençlik ve engelli'ler derneğine ve Hayırsever vatandaşlara teşekkür ederek, "Özel Gereksinimli çocuklarımız doğuştan engellidir. Fizik tedavi görüyor. Okula gidiyor. Araba ihtiyacımız vardı, sağolsun'lar Hakkari'den gelen başkan Aydoğdu Ferdi ve Mihrivan Çocuklarımızın Hayalini Gercekleştirerek bizim ihtiyacımızı karşıladılar biz anne ve babaları olarak yaslıyız artık bu ağır Engelli çocuklarımızı kaldırmaya gücümüz yetmiyor bizim elimizi kolumuzu güçlendiren ve ağır olan Her iki Çocuğumuzu artık istediğimiz gibi her yere götürebiliriz dışarıya çıkartılıp gezdirebiliriz yıllardır hep böyle bir umutla bekliyorduk bize bu sevinci yasatan başkan Aydoğdu' ya Kendilerine çok teşekkür ediyoruz Allah başkan dan razı olsun inşallah" dedi.

 

Bu haber toplam 283 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim