Dünyanın en eski bayramlarından olan Newroz'u bir kez daha yaşamanın mutluluğu içinde olduklarını belirten Rektör Ceylan, baharın gelişini, doğanın uyanışını simgeleyen ve aynı zamanda bir barış ve dostluk bayramı olarak 21 Mart tarihine denk gelen Nevruz, uzun süren kış mevsiminden sonra gelen baharın müjdecisi olduğunu belirtti.
Ceylan,” Fakat Newroz; bizim için yalnızca tabiatın uyanışını değil, ortak kültürü paylaştığımız milletimiz ile olan bağlarımızı pekiştirmemiz için bizlere fırsat sağlayan bir halk bayramıdır. Hem yeniden doğuşu, tomurcuklanmaya, çiçeklenmeyi; hem de barış için, kardeşlik için, dostluk için, yeni güzel başlangıçlara olan ihtiyacımız olan ateşi temsil eder. Bu bağlamda Newroz Bayramı kuşaktan kuşağa aktarılarak bugünlere kadar yaşattığımız yaşadığımız toprakların en önemli kültürel mirasıdır.
Dilimiz, dinimiz, mezhebimiz, inancımız, etnik kökenimiz ve siyasi görüşümüz ne olursa olsun bizlere düşen en önemli görev birlik, beraberlik ve dayanışmamız ile Newroz'u geleceğe taşımaktır. Newroz, yüzyıllardır olduğu gibi, bin yıllarca da çatışmanın değil, kardeşliğin adı olarak anılsın. Bu duygularla halkımızın Newroz Bayramını kutluyor Ülkemiz, komşularımız ve tüm dünya için huzur ve barış diliyorum” dedi.
Newroz hem temsila jı nu ve vejinê, katedanê, kulilkvedanê hem ji temsila agırê em pêdıvi jı bo geşkırına aşti, bırati, dostaniyê dıke. Bı vi aliyê xwe ve cejna newroz, gıringtırin mirateya çandi ye ku nıfş bo nıfş heta roja me hatiye. Zımanê me, dinê me, mezhebê me, baweriya me, bınyadê me yê etniki u siyasi çı be bıla bıbe, erka lı ser me ya mezın ew e, em bı yekıti, pêkvebün, hevkariyê ve Newrozê bıgehinın sıbehiyan. Newroz her weki sedan salên bori weki cejna bıratiyê bête birinan, ne ku bı lêkdan ü pevçunê. Bı van hest ü boçunan ve newroza gelê xwe piroz dıkım ü jı bo welatê me, ciranên me ü hemi cihanê arami ü aştiyê hivi dıkım” dedi. Hakkarihabertv.com