• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Vali Çelik "Alçaklar 15 Temmuz'da umduğunu bulamadı"

Vali Çelik "Alçaklar 15 Temmuz'da umduğunu bulamadı"
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliklerinde konuşan Hakkari Valisi Ali Çelik, Tıpkı 8 yıl önce olduğu gibi bugün de omuz omuzayız, biriz beraberiz, genci yaşlısı, kadını erkeği ile 85 Milyon hepimiz birlikteyiz dedi.

Vali Ali Çelik" Bugün aziz milletimin şahlanıp taştığı gündür. Milletimizin zaferinin, aziz milletimin Fetö’cü darbecilere karşı yazdığı diriliş destanının sekizinci yılıdır, tıpkı 8 yıl önce olduğu gibi bugün de omuz omuzayız, biriz beraberiz, genci yaşlısı, kadını erkeği ile 85 Milyon hepimiz birlikteyiz dedi.

Vali Çelik,"‘’ Bizlere düşen inançlarımızı, değerlerimizi, bize ait olan sevgiyi ve saygıyı, yaşam birlikteliğini iyi içselleştirerek, birbirimize olan saygımızı ve sevgimizi güçlendirmektir.’’ Programda yaptığı konuşmasına ‘’ Bu gün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 8’inci yıl dönümü vesilesiyle bir araya geldik.

Biraz önceki belgesel ve görsellerin tamamında yaşadığımız acının, sıkıntının ve bunun üzerinden elde ettiğimiz onurun, gururun ve başarının hikâyesini gördük. ‘’ sözleri ile başlayan Çelik, bir şairin dediği gibi; ‘’ Bazı duyguları anlatmak için kelime yoktur, bazen de gerek yoktur. ‘’ 15 Temmuzun bizim zihnimizde karşılığı olan iki kelime var: Bir tanesi; tarihin belki bu zamana kadar gördüğü en büyük alçaklık ve ihanetin kelime karşılığıdır. Diğeri de sadakat, onur ve sevgi olarak ifade edebiliriz, kısa özeti bu.

Bütün Dünya tarihinde, 15 Temmuzda bu alçakların yaptığı ihaneti tasvir edecek bir hikâyeye belki rastlanmamıştır. Birçok kamera görüntüsünde 252 vatan evladının şehit olduğu, 2500’ün üzerinde de gazimizin olduğu, binlerce insanımızın acısına hüznüne sebebiyet veren bir alçaklığı resmettiler, yaşattılar, ama onun karşısında da Sayın Cumhurbaşkanımızın;

‘’ Milletin iradesinin üzerinde hiçbir irade tanımıyorum. Vatanını seven, milletini seven, bayrağını seven herkesi bu hainlere, bu alçaklara karşı alanlara davet ediyorum. ‘’ sözleri ile vatan savunmamızı Aziz Milletimizin her ferdi, nerede yaşıyorsa yaşasın, bu vatan toprağına, bu millete, bu ezana, bu bayrağa ve bu ülkenin değerlerinin tamamına sahip çıkma görevini en iyi şekilde yaptı.

15 Temmuz; bu milletin bir arada olduktan sonra başarabileceklerinin ve yapabileceklerinin acıda olsa büyük bir onurlu resmidir. Kendi uçaklarımızla devletimizin kurumlarının, meclislerimizin bombalandığını, kahraman gazimizin de dediği gibi, binlerce vatan evladının, daha bıyıkları terlememiş gençlerimizin üzerine kurşun yağdıran hainleri de hainliğin olabileceğini de o gece bizlere öğretti.

Bizlere düşen inançlarımızı, değerlerimizi, bize ait olan sevgiyi ve saygıyı, yaşam birlikteliğini iyi içselleştirerek, birbirimize olan saygımızı ve sevgimizi güçlendirmektir. ‘’ dedi ve programda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Bu haber toplam 638 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim