• BIST 9774.49
  • Altın 2817.367
  • Dolar 34.0942
  • Euro 37.9234
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 22 °C

Vali Çelik, çevre yolundaki asfalt çalışmalarını denetleri

Vali Çelik, çevre yolundaki asfalt çalışmalarını denetleri
Hakkari Valisi Ali Çelik, belediye tarafından çevreyolunda başlatılan çift şeritli yolda yapılan asfalt çalışmalarını yerinde denetledi.

Vali Ali Çelik, çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra çevre yolu esnafı ile bir süre sohbet etti.

Orta refüj taşlarının kaldırılmasıyla birlikte kaldırım düzeltme ve yenileme çalışmalarının yanı sıra yolun asfaltlama işlemlerinin de devam ettiğini çevre yolunda incelemelerde bulunan Vali Çelik, çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra çevre yolu esnafı ile bir süre sohbet etti.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Ali Çelik,  Çevreyolu çalışmalarımızda nihai aşaması olan asfalt BSK sıcak karışımı asfaltla kaplama aşamasına geldik dedi.

Vali Çelik," Daha öncesinde malumunuz elektrik şebekesinin yer altına alınması, Otluca’da yaşanan elektrik kesintilerinin giderilmesi için elektrik nakil hatlarını hem yer altına aldık hem de ikiye ayırdık.

Yeni bir kök trafo yaparak şehir şebekesini tek hattan değil iki hattan besleyerek meydana gelen arızalarda şehrin tamamını değil de belli bir bölümünde elektrik kesintisini engellemek için VEDAŞ bu çalışmayı bitirmek üzere. Şuanda Otluca yolundaki kısmını devam ediyor ve elektrik hatlarını yer altına alıyor” dedi. 

Hakkari’ye hizmet vermeye devam ettiklerini söyleyen Vali Çelik, “Bu süreçte bozulan yıpranan asfaltı da üst kısmını keserek aşınma asfalt aynı zamanda kaldırım kenarında yıpranmış bisiklet yolunu da kaldırarak trafiğin daha rahatlatmak için bir çalışma başlatmıştık.

Toplamda 3 kilometrelik bir buçuk kilometre gidiş bir buçuk kilometre de dönüş olmak üzere gidiş geliş olan alan yeniden asfaltlandı. BSK ve pürüzsüz bir yol standardı haline getirildi. İnşallah tozdan topraktan farklı değişik etmenlerden de yer altı ve altyapı yapılarak kurtarıldı.

Hem VEDAŞ hem de Telekom altyapılarını tamamen yenileyerek yer altına aldı. Buda bizim açımızdan sevindirici. İnşallah bir iki gün içinde geri kalan kısımlarda tamamlanarak 18 gündür devam eden bu süreç sonuçlanmış olacak. Daha sonra şehrimizin diğer noktalarındaki asfaltlama ve parke taşı işlemlerinin yapımına devam edeceğiz. İlginiz için teşekkür ediyorum. İnşallah Hakkâri’mize hayırlı hizmetlere devam edeceğiz sizlerin desteğiyle” ifadelerinde bulundu.

Vali Çelik’e Vali Yardımcısı Belediye Başkan Vekili Tayyar Emre Mahmutoğlu, Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ ve teknik elemanlar eşlik etti. Haber: Feyzullah Taş

03-076.JPG01-098.JPG04-044.JPG05-033.JPG

 

 

Bu haber toplam 1402 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim