• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Vali Çelik: “Hakkari’de, 836 öğrenci, üniversite hayalini gerçekleştirdi

Vali Çelik: “Hakkari’de, 836 öğrenci, üniversite hayalini gerçekleştirdi
Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkari’de, 836 öğrenci, üniversite hayalini gerçekleştirdi.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda, Türkiye genelinde büyük başarı elde eden Hakkarili öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Şube Müdürü Oktay Kızılkaya ve okul müdürleri eşliğinde, Vali Ali Çelik'e ziyarette bulundular.
 
  Valilik makamında, Türkiye'nin en iyi üniversitelerine yerleşen 10 öğrenciyi ağırlayan Vali Çelik: “İlimiz genelinde; 17'si tıp fakültesi, 14'ü diş hekimliği fakültesi, 14'ü hukuk fakültesi, 7'si eczacılık fakültesi, 27'si mühendislik fakültesi, 200'ü eğitim bilimleri fakültesi, 211'i de sağlık bilimleri fakültesine olmak üzere 490 öğrencimiz, 4 yıl ve üzeri eğitim veren üniversitelere yerleşmeye hak kazandı. 346 öğrencimiz ise 2 yıl eğitim veren bölümlere yerleşerek toplamda; 836 öğrencimiz, ülkemizin çeşitli şehirlerindeki fakültelere yerleşerek üniversite hayallerini gerçekleştirdiler,” açıklamasında bulundu.
 
Makamında ağırladığı öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Çelik, kendilerine şu önemli nasihatlerde bulundu: “Hepinizi gösterdiğiniz bu başarıdan dolayı tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.
 
Sizler, kendi hayatınızın başrol oyuncusu olma yolunda en önemli adımlardan birini attınız; ancak halen yolun başındasınız ve bu yüzden yeteneklerinizi geliştirebilecek her imkânı değerlendirin ve kendinizi daima olduğunuzdan daha iyi duruma getirmek için üniversite hayatınızda artı kazanımlar edinin, yabancı dil öğrenin ve kendinizi çeşitlendirin.
 
Disiplinden vazgeçmeden kendinizle rekabet ederek işini seven, işini iyi yapan mutlu insanlar olun,” diyerek öğrencilerin eğitimi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan velilere; özveriyle çalışıp onları sınavlara en iyi şekilde hazırlayan yönetici ve öğretmenlere teşekkür etti.
 
  İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ise öğrencilerin gösterdiği bu başarıda, sayın Vali Ali Çelik'in eğitimi ve eğitimciyi birinci mesele olarak görmesinin çok büyük katkısının olduğunu vurgulayarak: “Eğitimle ilgili her konuda himayelerini gördüğümüz, öğrencilerimizin vizyon sahibi olabilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri adına daima yanımızda olan Sayın Valimize şükranlarımızı sunuyoruz.
 
Bundan sonra da eğitim camiamız için çok kıymetli olan destekleriyle daha büyük başarılara imza atacağımıza ve ilimizi eğitimin tüm kademelerinde ileri seviyelere taşıyacağımıza inancımız tamdır,” dedi.  Ziyaretin sonunda, öğrencilere çeşitli hediyeler takdim eden Vali Sayın Çelik, öğrencilere; sağlık, huzur ve başarı dileyerek ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade etti.
 
  YKS'de başarı elde ederek Vali Ali Çelik'i ziyaret eden öğrenciler ve kazandıkları okullar: İshak Değirmenci / Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Mukadder Arslan / Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi,
  Merkez / Özel Kural Fen Lisesi- Leman Kıratlı /Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi,
 
Yüksekova / Şemsettin Onay Anadolu Lisesi- Servet Yalçın /Tercih Yapmadı, Yüksekova / Şemsettin Onay Anadolu Lisesi- Rumeysa Malak /Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi, Merkez / Hakkâri Fen Lisesi- Gökhan Efe Düver / Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi- Berivan Tunç / Hacettepe Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği,
 
Yüksekova / Yüksekova Anadolu İmam Hatip Lisesi- Harun Erişmiş / Marmara Üniversitesi Sosyoloji Fakültesi, Yüksekova / Şemsettin Onay Anadolu Lisesi- Abdülhaluk Sevmiş / İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı
 
whatsapp-image-2024-08-29-at-14-58-39-001.jpegwhatsapp-image-2024-08-29-at-14-58-40-001.jpeg
Bu haber toplam 876 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim