• BIST 9730.64
  • Altın 2830.064
  • Dolar 34.0499
  • Euro 37.8975
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 18 °C

Vali Çelik "Sesler ve yüzler" programına katıldı

Vali Çelik "Sesler ve yüzler" programına katıldı
Hakkari Valisi Ali Çelik, Vali Çelik, Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen “Sesler ve Yüzler” belgesel Filminin gösterimine katıldı
Vali Ali Çelik; İçişleri Bakanlığımızın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkıları ile hazırlanan, Diyarbakır Annelerinin bölücü terör örgütünün pençesinden kurtarmak istedikleri çocukları için verdikleri mücadele sürecini konu alan “Sesler ve Yüzler” belgesel filminin gösterimine katıldı.
 
 Hakkari Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen film gösterimi etkinliğinde Vali Çelik ile birlikte; Vali Yardımcısı Furkan Berber, İçişleri Bakanlığı Bakan Müşaviri Hatice Atan, Mardin Geçmiş Dönem Milletvekili Orhan Miroğlu ile eşi Canan Miroğlu, Filmin Yönetmeni Yasemin Çekiç, il protokol üyeleri ve çok sayıda katılımcı yer aldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, “Sesler ve Yüzler” belgesel filminin gösterimi ve söyleşi ile devam etti.  Mardin Geçmiş Dönem Milletvekili Orhan Miroğlu; film gösterimi sonrasında Diyarbakır annelerinin geçirmiş oldukları zorlu süreç ve ülkemizin terörle mücadele süreci hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi.
 
Miroğlu, söyleşide yaptığı konuşmada; çok iyi niyetlerle başlayan ve ülkemiz için terör sorununu tamamen ortadan kaldırabilecek olan çözüm sürecinin kötü niyetli çevrelerce suistimal edildiğini belirtirken sonrasında uygulanan başarılı güvenlik politikalarıyla günümüzde örgüte katılan çocuk sayısının tamamen sıfırladığını belirtti.
 
 Söyleşide söz alan Vali Çelik; yaşanan süreçte annelerin ve ailelerin hissettikleri acıların ve duyguların belgesel filminde çok iyi betimlendiğini belirtirken, bu süreçte yaşanan kötülükleri ve zorlukları hep birlikte mücadele ederek yenebileceğimizin altını çizdi. Vali Çelik; film gösterimi sonrasında Mardin Geçmiş Dönem Milletvekili Orhan Miroğlu’na hediye takdiminde bulunurken, filmin yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
vali-celik-sesler-ve-yuzler-programina-katildi.jpgvali-celik-sesler-ve-yuzler-programina-katildi-2.jpg
 
 
Bu haber toplam 669 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim