• BIST 9965.12
  • Altın 2815.506
  • Dolar 34.0562
  • Euro 38.0071
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Vali Çelik ve başkanların Ankara temasları sürüyor

Vali Çelik ve başkanların Ankara temasları sürüyor
Hakkari Valisi Ali Çelik, AK Parti İl Başkanı Av. Zeydin Kaya ve beraberindekiler ilde yapılacak olan yatırımları görüşmek üzere beşinci defa Ankara'ya çıkarma yaptı.

Hakkari'de göreve başladığı günden beri merkez, ilçe, belde, köy ve mezraları ziyaret ederek buralardaki sorun ve sıkıntıları yerinde tespit eden ve vatandaşların evine konuk olan Vali Ali Çelik ve AK Parti İl Başkanı Av. Zeydin kaya, Ankara'ya beşinci defa çıkarma yaptılar.

 Vali Ali Çelik ve Başkan Kaya, İlde yapılacak olan yatırımları görüşmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Özcan Duman’ı makamında ziyaret ettik. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Hakkari  genelinde, devam eden ve 2025 yılı yatırım programındaki projeler ele alındı. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret eden Hakkari heyeti bakanlığın destekleriyle Hakkari'de devam eden projeler. Yüksekova ve Hakkari Merkez Merhabütan Kayak Merkezlerinin Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi İlan Edilmesi, Hakkari Merkez ve Yüksekova Kütüphanelerinin, konferans salonlarının da içinde yer alacağı şekilde, önemli projelerin bir an evvel yapılması, Derecik İlçemiz ile Durankaya ve Esendere Beldelerinde Halk Kütüphanelerinin yapılması,  Mir Kalesi Arkeopark projesinin hayata geçirilmesi,  Kayme Sarayı ve mücavir alanı ile ilgili yapılması mümkün proje çalışmalarının yapılması, ile ilgili talepler iletildi.

Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nuda makamında ziyaret eden Vali Çelik ve Başkan Kaya, Hakkari'ye ataması yapılan 177 doktor için Bakan Memişoğlu'a teşekkür ederek, Hakkari Merkez ve Yüksekova İlçesinde yapım süreci devam 100 Yataklı Devlet Hastaneleri ve Hakkari'de devam diğer sağlık tesisleri ilgili istişarede  bulundular. Vali Çelik, Bakan Memişoğlu'a nazik kabulleri ve Hakkari sağlık hizmetlerindeki desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Vali Çelik ve Başkan Kaya daha sonra da Toplu Konut İdaresi Başkanı Mustafa Levent Sungur’u makamında ettiler. İl, İlçe ve Beldelerde yapılması planlanan konut yatırımları, Hakkari Merkezde planlanan kapalı otopark, millet bahçesi, kırathane ile ilgili projeleri istişare ettiler. Vali Ali Çelik, Başkan Av. Zeydin Kaya ve beraberindeki heyetin Ankara temasları devam ediyor.

kultur-bakani-hakakri-heyetini-kabul-etti-1.jpgsaglik-bakani-memisoglu-2.jpgmilli-egitim-bakani-1.jpgtoplu-konut-idaresi-baskani-sn-mustafa-levent-sungur-4.jpg

Bu haber toplam 889 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim