• BIST 8908.47
  • Altın 3027.611
  • Dolar 34.282
  • Euro 36.9585
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C

Vali ve emniyet müdürü istifa etsin

Vali ve emniyet müdürü istifa etsin
Hakkari Demokrasi Platformu 15 Şubat nedeni ile başlayan olaylara tepki göstererek, Vali ve Emniyet Müdürünü istifaya çağırdılar.

FEYZULLAH TAŞ HAKKARİ (İHA)-15 Şubat komplosunu kınamak için bugün BDP İl binası önünde bir araya gelen grubun belediye önüne kadar yürüyüp orada açıklama yapmak isteyince polisler gruba müdahalede bulunmuştu. Yapılan müdahaleye sert bir şekilde tepki gösteren Hakkari Demokrasi Platformuna bağlı STK temsilcileri Hakkari Sanayi ve Ticaret Odası Meclis salonunda bir araya gelerek, Hakkari Valisini ve Emniyet Müdürünü istifaya çağırdılar.

Platform adına açıklama yapan Hakkari Barosu Başkanı Av. İsmail Durgun, aylardır BDP tarafından gösterilen özveriyle ilde hiçbir olayın  almadığını belirtti.

Yaklaşık 3 gündür Hakkari ve ilçelerinde yaşana yoğun şiddetli olaylar olduğunu belirten Durgun,” Bu olayları değerlendirmek için kentteki STK temsilcileri olarak bir araya gelmiş bulunuyoruz.  3 gündür 60 yakın arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Bu insanların çoğu hiçbir eyleme yada gösteriye katılmadan evlerinde alınmıştır. Gözaltına alınanlara şiddet uygulanmıştır.

  Ayrıca birçok mahallede hastanelik edilen insanlar var.  Gözaltındakilere Emniyet de şiddet uygulaması devam etmiştir. Güvenlik güçleri orantısız bir şekilde güç kullanmıştır. Burada kolluk kuvvetleri halkı tahrik etmiştir. Kolluk bugün esnafımızın kepenklerini kapattırmıştır. Bu demokratik bir ülkede olamayacak kadar vahim bir olaydır. Dükkanların içine gaz bombaları atılmıştır. Bu kabul edilebilecek bir durum değildir.

Olağanüstü hal dönemlerinde bile olmayan bir uygulama ile bugün bütün mahallelerimiz bir cezaevi konumuna getirilmiştir. Vali ve Emniyet Müdürü derhal istifa etsin. Yaşanan olaylardan vali ve emniyet müdürünü sorumludur. Bu işin baş sorumlusu hükümet ve yereldeki temsilcileri, vali ve emniyet müdürüdür. Vali ve emniyet müdürü ya bu işi bilinçli olarak yapmaktadırlar yada sorumluluklarını yerine getirememektedirler. Bu iki şahsı halka karşı olan sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz. Yok eğer kolluk kuvvetlerine laf geçiremiyorlarsa derhal istifalarını bekliyoruz. Bölgede aylardır herhangi bir olayın çıkmamsının baş aktörlerinden bir tanesinin de BDP olduğunu belirten Durgun Sözlerine şöyle devam etti. “ aylardır kentte bir huzur.  Artık sabrımız taştı. Yaşan olaylarda zarar gören çocuk, yaşlı ve halkımızın yanında olduğumuzu belirtiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Demokrasi Platformu üyeleri yaptıkları açıklamanın ardında olaylar esnasında camları kırılan ve belediyeye sığınanlara yapılan saldırılardan dolayı, demokrasi platformu üyeleri Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu’nu makamında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

 

Bu haber toplam 3654 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 21
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim