• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Doç. Dr. Macit Bitargil Kimdir? Doç. Dr. Macit Bitargil Nereli ve Kaç Yaşında?

Doç. Dr. Macit Bitargil Kimdir? Doç. Dr. Macit Bitargil Nereli ve Kaç Yaşında?
Vücudumuzun hayat damarları olan kan damarları, sağlığımız için kritik öneme sahiptir.

Ancak bazen bu damarlar, çeşitli nedenlerle işlevlerini yerine getiremez hale gelebilir. İşte bu noktada, modern tıbbın sunduğu çözümler devreye girer. Kalp ve damar cerrahisi kapsamında uygulanan çeşitli yöntemler ile damar sağlığının korunması ve iyileştirilmesi hedeflenir.

Yüzeysel toplardamarların genişlemesi ve kıvrılması sonucu oluşan varis rahatsızlığına yönelik olarak farklı varis tedavisi yöntemleri uygulanabilir. Uygulanacak varis tedavisi; varisin şiddetine ve hastanın durumuna göre değişiklik gösterir. Hafif vakalarda yaşam tarzı değişiklikleri ve kompresyon çorapları yeterli olabilirken, daha ciddi durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir.

Skleroterapi, özellikle küçük ve orta boy varisler ile spider venler olarak bilinen kılcal damar genişlemelerinin tedavisinde kullanılan etkili bir yöntemdir. Bu işlemde, özel bir solüsyon doğrudan sorunlu damarlara enjekte edilir. Bu solüsyon, damar duvarlarında kontrollü bir tahriş oluşturarak damarların kapanmasını ve zamanla vücut tarafından emilmesini sağlar.

Uygulanacak yöntem her ne olursa olsun, varis tedavisi alanında uzman ve deneyimli bir doktor tarafından gerçekleştirilmelidir. Bu alanda başvurabileceğiniz isimlerin başında Doç. Dr. Macit Bitargil gelir. Peki Doç. Dr. Macit Bitargil kimdir?

Doç. Dr. Macit Bitargil Başarılarıyla Dikkat Çekiyor

1980 yılı Antakya doğumlu olan Macit Bitargil okul birincisi olarak tamamladığı ilkokul ve lise eğitimini de aynı ilde aldı. 1997 yılında geldiği İstanbul’da başladığı Tıp Fakültesi’ndeki doktorluk eğitiminden Yüksek Onur Ödülü’ne layık görülerek mezun oldu.

Tıp Fakültesi’nden birincilikle mezun olan Macit Bitargil, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’daki uzmanlık eğitimini 2006 - 2012 yılları arasında tamamladı. Macit Bitargil’in mezuniyet tezi ise Türk Tabipler Birliği tarafından yapılan tez yarışmasında Türkiye birinciliği ödülünü almaya hak kazandı.

Macit Bitargil 2012 yılında mecburi hizmetini tamamlamak için Kars’a yerleşti. Kars Kafkas Üniversitesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı olarak çalışmaya başlayan Macit Bitargil burada bulunduğu 3 yıllık süre içerisinde Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği’nin kurulum aşamasında bulundu.

Tüm bunların yanı sıra açık kalp ameliyatlarına başlama, yürütme ve Kalp Cerrahisi Yoğun Bakım Ünitesi’ni kurma süreçlerinde de rol alan Macit Bitargil aynı zamanda iki asistan yetiştirmeyi de başardı. Macit Bitargil’in üstün çalışmaları sonucunda Kars tarihinde daha önce yapılması söz konusu olmayan pek çok ameliyat gerçekleştirilebildi. Macit Bitargil gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalar neticesinde Yardımcı Doçent Doktor olma hakkını elde ettiği gibi Tıp Fakültesi’ne yaptığı katkılar dolayısıyla 14 Mart Onur Ödülü’nü almaya da lâyık görüldü.

2015 yılında İstanbul’a dönen Macit Bitargil, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde operatör doktor olarak görevinin başına geçti. 2016 yılında aort anevrizması nedeniyle gerçekleştirdiği ameliyat Texas Heart Institute Journal dergisinde yayınlanmasının yanı sıra Guinness Rekorlar Kitabı’nda da kendine yer buldu.

Macit Bitargil 2020 - 2021 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Mayo Clinic Kardiyotorasik  Cerrahi Kliniği’nde bir yıldan uzun süreyle “Fellow” olarak çalıştı. Burada bulunduğu süre içinde başta kalp nakli, minimal invaziv kapak cerrahileri, asist device, komplike koroner bypass ve aort anevrizma/diseksiyon cerrahileri olmak üzere pek çok operasyona katıldı.

Aynı zamanda pek çok bilimsel projeyi başarıyla tamamlayan Macit Bitargil’in Mayo Clinic’te bulunduğu sürede kendi geliştirdiği iki ameliyat yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemler ESC ve JTCVS gibi seçkin bilim dergilerinde yayınlandı.

Macit Bitargil Türkiye’ye döndükten sonra alanında gerçekleştirdiği bilimsel faaliyetler neticesinde 2021 yılında Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Doçentlik ünvanı aldı. 2022 yılında Acıbadem Sağlık Grubu’na geçen Macit Bitargil Acıbadem Taksim, International Acıbadem ve Acıbadem Fulya hastaneleri bünyesinde çalışmalarına başladı. Şu anda İstanbul Fulya’daki Bitargil Clinic’te çalışmalarını sürdürmektedir.

 

 

Bu haber toplam 804 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çocuklarda davranış bozukluğu26 Ağustos 2024 Pazartesi 15:43
  • Doğumun başladığını gösteren işaretler26 Ağustos 2024 Pazartesi 15:30
  • Sağlıklı beyin için 10 süper gıda26 Ağustos 2024 Pazartesi 15:22
  • Hakkari'de kan bağışçılarına bronz madalya23 Ağustos 2024 Cuma 22:59
  • Çay 'Zararlı mı, yararlı mı?'22 Ağustos 2024 Perşembe 16:58
  • Epilepsi hastalarına beslenme önerisi22 Ağustos 2024 Perşembe 15:40
  • Salgın hastalıklara karşı propolis tavsiyesi22 Ağustos 2024 Perşembe 15:32
  • Zayıflamak için gitti hayatını kaybetti22 Ağustos 2024 Perşembe 15:23
  • Hakkari belediyesi can dostları kısırlaştırıyor21 Ağustos 2024 Çarşamba 15:03
  • Maymun çiçeği virüsü hızla yayılıyor17 Ağustos 2024 Cumartesi 18:25
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim