Doleme yemeği coğrafi işaret bülteninde yayımlandı

Doleme yemeği coğrafi işaret bülteninde yayımlandı
Hakkari Aşçılar Ve Pastacılar Derneği (HAKAPAD) Türk Patent ve Marka Kurumu'na sunulan Hakkari'ye özgü Doleme yemeği Coğrafi İşaret Bülteni'nde yayımlandı.

Mutfak kültüründe adında sıkça söz ettiren ve Türkiye'nin değişik illerinde düzenlenen yemek yarışmalarında altın madalya kazanan aşçılar ve Pastacılar Derneği bir başarıya daha imza attı.

Hakkari’de aşçılık ve pastacılık sanatını, aşçının ve pastacının gelişmesine katkı sağlamak, ülke mutfağımıza ve yöresel mutfaklarımıza ait değerleri günümüz yaşam standartlarına uygun bir hale getirip koruma altına alan (HAKAPAD) yoluna emin adımlarla devam ediyor.

(HAKAPAD) Başkanı Necmettin Kurt,Türkiye'deki aşçılar ve pastacılar ile Hakkari'de meslek hayatına devam eden aşçı ve pastacılar arasında meslek ve sosyal dayanışmayı arttırmak, hizmet konuları doğrultusunda çalışma yapan kişi ve kuruluşlarla işbirliği yapmak ve destek olmayı amaçladıklarını söyledi.

Türk Patent ve Marka Kurumu'na sunulan Hakkari'ye özgü Doleme yemeği Coğrafi İşaret Bülteni'nde yayınlandığını da belirten Kurt, emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.