Esir düşen Peşmerge sayısı açıklandı

Esir düşen Peşmerge sayısı açıklandı
Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı IŞİD tarafından esir alınan peşmerge sayısını açıkladı.

Rûdaw’ın sorularını yanıtlayan Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurt Hikmet, son Kerkük çatışmasından önce IŞİD tarafından esir alınan peşmerge sayısının 39 olduğunu söyledi. Hikmet, son çatışmada da 15 peşmergenin esir düştüğünü belirtti.

30 Ocak’ta Kerkük’ün güneyinde Peşmerge Güçleri ile IŞİD mensupları arasında yaşanan çatışmalarda bazı peşmergeler şehit düşerken bazıları da yaralanmıştı. Bazı peşmergelerin de IŞİD tarafından esir alındığı öğrenilmişti. Helgurt Hikmet, şimdiye kadar IŞİD’le esir takasında bulunmadıklarını zira IŞİD’in takasa yanaşmadığını söyledi.

Peşmerge kaynaklarından edinilen bilgilere göre Kerkük’ün güneyinde 32 IŞİD üyesi peşmergeler tarafından sağ yakalandı.basından

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.