Gerdan Tepe'de çalışmalar başladı

Gerdan Tepe'de çalışmalar başladı
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Gerdan Tepe’de askeri üs bölgesi oluşturmak için iş makineleri çalışmalara yeniden başladı.

Şemdinli ilçesinin Derecik beldesine bağlı Gerdan Tepe’de yaklaşık bir haftadır ara ara devam eden çatışmalar sona erdi.

2 askerin şehit edildiği ve 4 askerin yaralandığı bölgenin temizlenmesinin ardından üs bölgesi kurulması için çalışma başlatıldı.

İş makineleri sabah saatlerinde üs bölgesi için yol yapım çalışmasına başlarken, askerler geniş güvenlik önlemi aldı. Yol yapım çalışmasının ardından Gerdan Tepe’ye askeri üs bölgesi kurulacağı öğrenildi. 

Öte yandan, Derecik beldesi ile Yeşilova köyü arasındaki yolda ise PKK mensuplarınca tuzaklanan bir mayın bulunarak imha edildiği öğrenildi. İHA

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.