Derdine çare bulmak için bir çok tedavi yöntemini deneyen ancak şifa bulamayan İsa Aydın’ın acıları Yrd Doç. Dr. Mustafa Güdük sayesinde son buldu. Beyne takılan pille İsa Aydın eski sağlıklı günlerine döndü.
Mardin’de çiftçilik yapan 71 yaşındaki İsa Aydın, uzun yıllar çalışma hayatının ardından emekli olup işi çocuklarına devretti.
Emekli günlerine dair hayalini kurduğu planları hayata geçiremeden rutin bir kontrol için gittiği doktordan Parkinson hastası olduğunu öğrendi. İsa Aydın, ilk anda endişe duysa da sonraki yıllarda hastalığının üzerinde durmadı.
durumun. Hastalık ilk yıllarda ilaçların yardımıyla etkisini fazlaca hissettirmedi. Ancak son üç yılda şiddetini arttıran Parkinson İsa Aydın’ın hayatını adeta kabusa çevirdi.
Aşırı titremeler yaşayan İsa Aydın, yardım almaksızın yemek yiyemez, gömleğini bile ilikleyemez oldu. İhtiyaçlarını çocukları ve eşinin yardımıyla karşılayan Aydın, banyosunu bile yine onların yardımıyla yapmaya başladı.
İsa Aydın aşırı titremeler nedeniyle çevredekilerin bakışlarından da rahatsız olunca, dışarı da çıkamaz oldu. Konuşmakta ve yürümekte de güçlük çekmeye başlayan İsa Aydın, tedavi olmaya karar verdi.
Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güdük’e ulaşan İsa Aydın, beyin pili yöntemi ile eski sağlıklı günlerine dönebileceğini öğrenmesi üzerine adeta yeniden doğdu.
Yapılan kontroller sonrası ameliyat olmasında bir engel olmadığını öğrenen İsa Aydın, 6 saat süren bir operasyon sonunda beynine takılan pille hızla iyileşmeye başladı.
Önce titremelerinden kurtulan İsa Aydın ardından yardım almaksızın kendi işini yapar duruma geldi. Bakışlardan rahatsız olmadan özgürce geziyor, dostları ve ailesi ile hastalığın hayatından çaldığı günlerin acısını çıkarıyordu.
Oğlu Murat Aydın, babasındaki değişime inanamadığını söyleyerek, "Babam beyin pili ile adeta yeniden doğdu. Artık istediği her şeyi özgürce yapıyor.
Bizim yardımımız olmadan banyo yapamayan, yemek yiyemeyen babam bütün bunları yeniden yapabilmenin mutluluğunu yaşıyor. Artık tam anlamıyla emekliliğin tadını çıkarmaya başladı” dedi.
Parkinson hastalığının uzun süreli, yavaş ilerleyici bir hastalık olması nedeniyle, tedavisinde hastanın ve ailesinin hekimle uzun yıllar iş birliği yapması gerektiğini vurgulayan Atakent Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güdük ise “Erken teşhis ve doğru tedavi yöntemiyle hastalık önemli ölçüde kontrol altına alınabilir.
İsa Aydın’a parkinsonun başlangıç evresinde beyin pili taktığımız için eski sağlıklı günlerine dönebildi. Bu şekilde hastalığın etkilerini tamamen kontrol altına alabildik” şeklinde konuştu.
SGK PİLİN PARASINI ÖDÜYOR
Dünyada 20 yıldır uygulanan ve beyin pili yöntemi Parkinson ve diğer hareket bozukluğu hastalıklarının tedavisinde en etkili yöntem olarak kabul ediliyor. Başarı oranı yüzde 80’leri bulan beyin pili ameliyatlarının ücreti SGK tarafından karşılanıyor. İHA