27 Ekim 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara17°C

BAŞKAN KAYA AÇIKLADI "BAKAN IŞIKHAN'DAN MÜJDE"

Başkan Kaya açıkladı "Bakan Işıkhan'dan müjde"

AK Parti Hakkari İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, sosyal medya hesabında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Prof. Dr. Vedat Işıkhan'nın Hakkari için verdiği müjdeleri açıkladı.

27 Ekim 2024 Pazar 11:17

Başkan Kaya, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda," Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sn. Prof. Dr. Vedat IŞIKHAN'dan İlimiz için müjdeler...

Yükskeova İlçemizin 8. Olağan Kongresinde Sn. Bakanımız Kongre konuşmasında, Hakkarili Vatandaşlarımıza müjdeleri sıralayarak AK Parti'nin aynı zamanda hizmet hareketi olduğunu bir daha gösterdi.

1. Hakkari, İlçe, Belde ve Köylerine 4.000 kardeşimiz İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecektir.

2. Şimdi devam eden Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamındaki kardeşlerimizin istihdam süreleri 3 ay daha uzatılacaktır.

3. Hakkâri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Binası depreme dayanıklı olmadığı ve boşaltılmış olduğundan, Hakkari Valiliğimiz Özel İdaresi ile yapılacak bir protokolle 2025 programına alınıp yeni hizmet binası yapılacaktır. Bu Hizmet Binası hem Hakkâri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Binası olarak hem de İş ve İşçi Bulma (İŞ-KUR) Binası olarak hizmete başlamış olacaktır.

4. Yüksekova İlçemizde İş-Kur Hizmet Merkezi kurulacak. Derecik, Şemdinli ve Yüksekovalı kardeşlerimiz bu hizmet için artık Hakkari Merkeze kadar gelmek zorunda kalmayacaklar.

Kongre sonrası Sayın Bakanımız ve Sayın Valimizle birlikte Yüksekova'lı esnafımızı ziyaret ederek hasbihal ettik.

Sayın Bakanımızın Yüksekova İlçemizin 8. Olağan Kongresine teşrifleri, güzel müjdeleri ve Yüksekova ilçemizi ziyaret etmeleri nedeniyle kendilerine teşekkür ederiz" ifadelerini yer verdi.

bakani-isikhan-yuksekova-1.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.