23 Ekim 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara17°C

DOLUNAY İLE DOLU DOLU PROJE!

Hakan Taş

23 Ekim 2024 Çarşamba 15:00

Proje belirli bir zaman ve bütçe çerçevesinde, bir başlama ve bitiş noktasına sahip hedeflenen belirli amaçlara ulaşılmasını sağlayacak olan faaliyetler topluluğudur. Avrupa Birliği ve ülkemizde projelere destek niteliğinde hibe veriliyor. Birçok hizmet projelerle hayat buluyor. Ama ne yazık ki ilimiz proje konusunda sondan birinci denecek zayıflıktayız.

Bu durumu fark eden Girişimci Kadınlar ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Şeyma Dolunay, Avrupa Birliği hibe fonlarına yönelik proje döngüsü yönetim kursu gerçekleştirdi. İlimizde kağıt üzerinde 400 civarında dernek var gibi ama aktif olan sadece bir elin parmakları kadar az dernek yöneticileri ile Halk Eğitim Merkezinde iki gün süren bir eğitim programı düzenledi.

Şeyma Dolunay, ilimizde halk pazarının açılması, kız çocuklarının okutulması ve bütünsel koçluğu başarılarıyla tanınıyor.

Bu eğitimin amacı STK’ların kadın girişimcilerin ve gençlerin proje yazma ve yürütme becerisinin geliştirilmesini hedefliyor. Şeyma Dolunay; “Proje yazma konusunda bilgi ve becerilerimizi arttırmak, Avrupa Birliği projeleri ve ulusal ajanslara yönelik projeler geliştirmek için fikir alışverişinde bulunmak istedik. Eğitim programımıza iştirak eden dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

İki gün süren AB hibe fonlarına yönelik proje döngüsü kursunu proje uzmanı, başarılı eğitimci Nazif Özer yönetti. 14 yıllık tecrübeye sahip Özer, 2020 yılında ilimiz için çok büyük öneme sahip olacak okul eğitimi akreditasyonu ve mesleki eğitim akreditasyonu projelerini de yazan kişidir.

Bildiğiniz gibi 7 yıllık bir programı kapsayan bu proje Türkiye Ulusal Ajansı tarafından başarılı bulunarak kabul edildi ve ilimiz her iki alanda akreditasyon sahibi oldu. Bunun anlamı şu, 2028 yılına kadar proje yazmadan ilimizin hibe alması anlamına gelmektedir. Bu proje kapsamında her yıl en az 150 öğretmen ve öğrencimizi Avrupa’nın değişik ülkelerine farklı faaliyetler için göndereceğiz.

Her alanda proje geliştirerek ilimiz ve halkımıza da katkı sunmalıyız. Kabul gören her proje hibe desteğini de alır. Bu anlamda biz kurumsal kimliği olan dernek yöneticilerini dürten ve kış uykusundan uyandıran Şeyma Dolunay ve Proje Uzmanı Nazif Özer’e teşekkür ediyoruz.

Bayan Dolunay, önümüzdeki günlerde proje konusunda bireysel ve kurumsal birçok kişiye fayda sağlayacak geniş çaplı yeni bir eğitim programı düzenleyeceklerini de belirtti.

whatsapp-image-2024-10-23-at-14-05-16.jpegwhatsapp-image-2024-10-23-at-14-05-15.jpegwhatsapp-image-2024-10-23-at-14-05-13.jpegwhatsapp-image-2024-10-23-at-14-05-12.jpeg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.