Tarihi Eser Kaçakçılığına Karşı Büyük Operasyon
İzmir’in Aliağa ilçesinde, bin 24 adet tarihi eseri 2 milyon liraya satma girişimindeki şüpheli, jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
İzmir İl Jandarma Komutanlığı, Aliağa ilçesi Şakran Hasbi Efendi Mahallesi’nde ikamet eden Z.E.’nin Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi eserleri bulundurduğuna dair ihbar aldı. Yapılan titiz çalışmalar neticesinde, şüphelinin bu eserleri 2 milyon lira karşılığında satmaya çalıştığı tespit edildi.
Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, Aliağa Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Z.E.’nin evine operasyon düzenledi. Yapılan aramada, tarihi eser niteliği taşıyan bin 24 parça eşya ele geçirildi.
Olayla ilgili olarak gözaltına alınan Z.E., sorgulanmak üzere karakola götürüldü. Yetkililer, tarihi eser kaçakçılığına karşı mücadelelerinin kararlılıkla süreceğini belirtti.
Tarihi eser kaçakçılığına yönelik yapılan bu operasyon, hem bölgedeki hem de ülke genelindeki kültürel mirasın korunması adına önemli bir adım olarak kaydedildi.
hakkarihaber hakkari haber haberler hakkari hakkari haberleri son dakika hakkari haberler hakkari