Diyetisyen Melisa Ümit

Diyetisyen Melisa Ümit

Bağışıklık Sistemi

Bağışıklık Sistemi

Bağışıklık Sistemini Doğal Yöntemlerle Güçlendirmenin Yolları...

1. YETERLİ VE KALİTELİ UYKU UYUYUN

Uyku ve bağışıklığın birbirine sıkı sıkıya bağlı olduğunu unutmayın. Yetersiz ve kalitesiz uyku hastalıklara yatkınlığı arttırır.

2. SEBZE- MEYVE TÜKETMEYE ÖZEN GÖSTERİN

Günde toplamda 5 porsiyon meyve ve sebze tüketmemiz gerekiyor. Mevsimindeki meyve ve sebzeleri tüketerek günlük almanız gereken vitaminleri ve mineralleri karşılamanın yanı sıra içeriğindeki antiinflamatuarlar, antioksidanlar sayesinde bağışıklığınızı güçlendirirsiniz.

3. EGZERSİZ YAPIN

Orta derece egzersiz, iltihabı azaltabilir, bağışıklık hücrelerinin sağlıklı bir şekilde yenilenmesinin sağlayabilir. Koşu, bisiklet, yürüyüş, yüzme, evde egzersizleri yapabilirsiniz.

4. SU İÇİN

Su koruyucu etki göstermese de dehidrasyon (susuz kalmak) durgunda hastalıklara yatkınlık artabilir.

5. KAN DEĞERLERİNİZE BAKTIRIN EKSİKLİK OLURSA UZMAN GÖZETİMİNDE TAKVİYE KULLANIN

Özellikle D vitamini çoğu kişide eksiklik gösterir. Eksiklik hastalıklara yakalanma riskinizi ve hastalıktan kurtulma surenizi arttırabilir.

Ayrıca çinko, C vitamini, B vitaminleri eksiklikleri bağışıklığınızı olumsuz yönde etkiler.

6.  SAĞLIKLI YAĞLARI TÜKETİN

Doymamış yağ asitlerinden zengin zeytin, zeytinyağ, kuruyemişler, avokado, yağlı balıkları tüketebilirsiniz.

7. KALİTELİ KARBONHİDRATLARI TERCİH EDİN

Kurubaklagiller, tam buğday unu, siyez unu, siyez bulguru, yulaf, mısır, pirinç, çavdar, tam tahıllı ürünleri tüketin. Beyaz undan, beyaz ekmekten uzak durun. Karbonhidratlardan korkmayın B vitaminlerinden, E vitamininden, diyet posasından, mineraller yönünden zengindir.

8.STRESTEN UZAK DURUN

Bu elimizde değil dediğinizi duyar gibiyim. Ancak stres, kaygı, depresyon bağışıklık sistemimizi zayıflatabilir. Stresle başa çıkmanın sağlıklı yollarını bulmak önemli. Meditasyon, yoga, konuşma terapisi, sanat terapisi, açık havada egzersiz, bitki çayları içerek ve sakinleştiren müzikleri dinleyerek stresinizi azaltmaya çalışabilirsiniz.

9. FERMENTE BESİNLER TÜKETİN VE PROBİYOTİK TAKVİYESİ KULLANIN

Yoğurt, kefir, kombucha çayı…

HANGİ BESİNLERİ TÜKETELİM?

Mevsim sebzeler ve meyveler, balık, turunçgiller, biberler(kırmızıları,yeşil), brokoli, sarımsak, zencefil, zerdeçal, ıspanak, yoğurt, badem, fındık, ceviz, yeşil çay, kivi, yumurta, kefir tüketebilirsiniz.

Bu yazı toplam 11407 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum
Diyetisyen Melisa Ümit Arşivi

Su nedir? Neden su içmeliyiz?

06 Kasım 2020 Cuma 15:16