Firari Hükümlünün Sahte Kimlik Planı Yüz Tanıma Sistemiyle Suya Düştü!
Kaynak:İHA
Adana’da Cezaevinden Firar Eden Hükümlü, Sahte Kimlikle Yakalanarak Cezaevine Teslim Edildi
Adana’da cezaevinden firar eden bir hükümlü, polisten kurtulmak için sahte kimlik ve ehliyet kullanmaya çalıştı. Ancak yüz tanıma sistemi sayesinde gerçek kimliği ortaya çıkan hükümlü, 37 farklı dosyadan da aranıyordu. Yapay zeka teknolojisiyle tespit edilen hükümlü, cezaevine geri gönderildi.
Olayın Detayları
Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı devriye ekipleri, Yeşilyurt Mahallesi İbo Osman Caddesi’nde devriye gezerken tedirgin davranışlarıyla dikkat çeken bir şahıs fark etti. Polis ekipleri, şüphelenerek şahıstan kimlik istedi. Şahıs, M.Ç. ismine ait sahte kimlik ve ehliyet gösterdi. Ancak polis, belgelerin sahte olduğunu anlayarak şahsa kelepçe taktı ve polis merkezine götürdü.
Yüz Tanıma Sistemiyle Gerçek Kimlik Ortaya Çıktı
Polis merkezinde yüz tanıma sistemine sokulan şahsın, Kadir Özgür A. olduğu tespit edildi. Kadir Özgür A., uyuşturucu madde ticaretinden 12 yıl 6 ay hapis cezası almış ve cezaevinden firar etmişti. Ayrıca, hükümlünün dolandırıcılık, uyuşturucu ticareti ve kadına karşı basit yaralama gibi suçlardan 37 farklı dosyasının bulunduğu öğrenildi.
Hükümlü Cezaevine Teslim Edildi
Polis ve adliyede gerekli işlemleri tamamlanan şüpheli, cezaevine teslim edildi. Yapay zeka destekli yüz tanıma sistemleri, suçluların yakalanmasında önemli bir rol oynarken, Adana’da yaşanan bu olay da teknolojinin suçla mücadelede ne kadar etkili olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.