• BIST 10647.91
  • Altın 2450.255
  • Dolar 32.6226
  • Euro 34.9882
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 28 °C

HAKKARİ GAZETECİLER CEMİYETİ!

Hakan Taş

Üç yıl önce kurduk. Oluşturduğumuz çatının altında birlik ve beraberlik ruhu ile mesleğimizi icra ettik. İlimizin, bölgemizin ve ülkemizin temel sorunlarına duyarlı olduk. Hakkari’yi her platformda iyi temsil ettik. Seçim öncesi İşadamı dostum İsmet Ölmez’e basın danışmanı görevini üstlenince Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığından istifa ettim. Aslında bu istifanın arkasında da basın ahlakı, dürüstlük, saygı yatıyor.

Bu hafta sonu Cemiyetimizin kongresi yapılacak. Ben aday olmayacağım. Görev yaptığım süre içerisinde vicdanı rahat bir şekilde ayrılıyorum. Değişim başarıya giden yoldur. Değişim dönüşüme, dönüşüm demokrasiye giden çizgidir. İlimiz ve bölgemizde 20-25 yıldır koltuğu ve başkanlığı kimseye kaptırmayan sivil toplum kurumları ve dernekler mevcuttur.

Bu doğru bir devamlılık ve karar değildir. Ben sadece 1 dönem yani 2,5 yıl gazetecilere başkanlık yaptım, birçok arkadaşımın ısrarına rağmen de aday olmadım. BEN demekten vazgeçerek BİZ demeyi bilmeliyiz. Bu davranışımız herkese örnek olmalıdır.

Yüksekova ilçemizde medya sektöründe çok iyi bir çıkış yapan, güçlü bir ekip ve dijital teknolojiden faydalanarak sektöre kalite katan Ali Yiğit arkadaşımız aday olmak istediğini belirterek resmi başvurusunu yaptı. Gazeteciler aydın insanlardır. Karşısına birileri çıkmadı, tartışma ve kavga yaşanmadı. Tek aday olarak bayrağı benden devr aldı. Yani sırtımdaki ağır yükü paylaştı.

Ali Yiğit kardeşimi kutluyorum, tüm meslektaşlarımı da tebrik ediyorum. Benim sadece başkanlık görevim sona erdi. Ben yaşadığım sürece hep yazmaya devam edeceğim. Ve sizlere vasiyetimdir ben öldüğümde bile mezarıma başucuma sadece bir kalem bırakın.

Bu ölümlü dünyada insanı yaşatacak olan sadece eserleri, yaptıkları, yazdıklarıdır. 41 yıla çok makale sığdırdım.  Ömrüm yettikçe de mürekkep tüketmeye devam edeceğim.

Görev yaptığım süre içerisinde her hangi bir meslektaşımı kırdıysam, üzdüysem de af diliyorum. Ben sizlere hiçbir zaman başkanlık, kompleks ve amirlik taslamadım. Her zaman için sadece iyi bir dost ve abi olmaya çalıştım.

Yeni yönetime ve arkadaşlarıma sevgilerimi gönderiyor, hepinizin tek tek gözlerinden öpüyorum. Hoşçakalın…

Bu yazı toplam 232 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim