• BIST 9685.49
  • Altın 2815.196
  • Dolar 33.8855
  • Euro 37.7096
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

VALİMİZ SAYIN ALİ ÇELİK’İN DİKKATİNE!

Hakan Taş

İyilikleri çoğaltan, hüzünleri dağıtan, huzuru kalıcı kılan, Hakkâri’yi, ülkeyi, her canlıyı çok seven, hizmeti ibadet bilen siz saygıdeğer valimizi herkes çok seviyor.

Temel sorunlarımız işsizlik ve deprem korkusudur. Bunların dışında gözden kaçan üç önemli hususu size anımsatmak istiyorum.

Hakkârili gençler bilinçli ve çalışkandır. Yetenekli ve saygılıdırlar. Onlara imkân sunulsa başaramayacakları şey yoktur. Çoğu dar gelirli ailenin çocuklarıdırlar. Hepsinin hedef ve hayalleri var. Fakat maddi imkânları yoktur. Çoğu mezun oldu ve iyi bir üniversiteye yerleşmek için eğitim almak istiyorlar. İlimizde mevcut dershanelerin fiyatları oldukça yüksek.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde dershanemiz var. Lakin ücretsiz olsa da sadece kaynak parası olarak 9 bin 500 lira peşin para isteniyor. Bu ücreti karşılama güçleri de yoktur. Okumak, başarmak, topluma ve ülkeye faydalı olmak için çabalamak isteyen yaklaşık 400 öğrencimiz var. Bu gençler ve aileleri sizden destek istiyor.

İkinci konu; ilimiz ve Van arasında kapasitesi küçük de olsa bir kaplıcamız var. Bu kaplıcanın yolu yok, bakımsız ve ilgisiz durumda. Her gün yüzlerce insanımız orada şifa arıyor. Oranın bir düzene ihtiyacı var. Kadın ve erkekler için de ayrı günler ve saatler olmalıdır. Bugüne kadar orası hep ihmal edildi.

Üçüncü ve önemli bir husus daha. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde mevsimlik çalıştırılan usta öğreticiler meselesi var. Her sezon alım döneminde bu kişiler bunalıma sürükleniyorlar. Hepsi aile geçindiriyor, öğrenciler okutmaktalar.

Aldıkları ücret 12-13 bin lira. Bu maaş ile kurs için kiraladıkları daire ve diğer masraflara harcama yapmaktalar. Her yıl bu usta öğreticilerin alımında sorun ve sıkıntı yaşanıyor ve yaşatılıyor. Yüzlerce kadının ortak ricasıdır ve çözüm istenmekteler.

Biz her yere yetişemeyebiliriz, unuttuğumuz ve görmediğimiz sorunlar varsa bize ulaştırın diyerek bize bu gücü veren sizsiniz. Biz basın ve siz saygıdeğer valimiz, ortak amacımız Hakkâri’yi huzura kavuşturmaktır. Birlikte kuvvet doğar diyerek ilginize ve anlayışınıza şimdiden teşekkür ediyorum.

Bu yazı toplam 2298 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim