• BIST 9774.49
  • Altın 2817.367
  • Dolar 34.0942
  • Euro 37.9234
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 22 °C

BAŞKAN TAŞ; “POZİTİF AYRIMCILIK İSTİYORUZ”

Hakan Taş

 Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye’de bulunan küçük ve orta ölçekli olan işletmelerin ekonomideki rolünü ve etkinliği artırmak, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun bir şekilde gerçekleştirmek ve küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet güçlerini artırmak amacı ile kurulmuş olan bir kamu kurumudur. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ilgili kuruluşudur.

KOSGEB Başkanı A.Serdar İbrahimcioğlu, bir dizi temas ve inceleme için ilimize geldiler. Vali ve esnaf ziyareti sonrası HATSO’da bir araya geldik.

KOSGEB’in 81 ilde faaliyet yürüttüğünü belirten Başkan İbrahimcioğlu, amacı üretim sektöründeki gelişmesi, imalat ve teknoloji nitelikli girişimcilerin geliştirilmesini ve desteklemesini sağlamak olduğunu hatırlatarak şunları söyledi; “Göreve geldiğim ilk günden beri il il ziyaretler gerçekleştiriyoruz.

Sahayı iyi tanıyarak uygulamaları ona göre belirlemek lazım. Bazı kararlar yerinde görerek vermek daha faydalı oluyor. Yaptığımız bir takım iş ve işlemleri, programlarımızı bizzat kendimiz sahada anlatıyoruz. Hakkâri’de olmaktan da son derece mutluyum”…

HATSO Başkanı Servet Taş, son zamanlarda sağlık sorunlarıyla uğraşarak tedavi görüyor. Çoğu kez kolundaki serumu çıkartarak sağlığını bile hiçe sayıp Hakkari sorunları için çabalıyor.

Başkan Taş, KOSGEB Başkanının Hakkari ziyaretini şöyle değerlendirdi; “KOSGEB imalata, üretime ve ekonomiye ciddi katkılar sağlayan çok önemli bir kurumdur. Birçok girişimcimize katkı sunarak onların iş gücünü arttırıp karlı hale gelmelerini sağlamıştır. Malum ilimizde sorunlarımız çok.

En genç nüfus ve işsizliğin en fazla olduğu illerden biriyiz. Coğrafi yapımız ve şartlarımız göz önünde bulundurularak düşünen ve üreten gençliğe katkı sunmak adına biraz daha pozitif ayrımcılık beklemekteyiz. Küçük sanayi kapsamındaki kobilerimizin açık olan KOSGEB desteklerinden faydalanmalarını bekliyoruz. Ziyaretlerinden dolayı da çok memnun olduğumuzu belirtiyoruz”…

Hakkari’ye ilk kez gelen KOSGEB Başkanı, ilimizden memnun şekilde ayrıldı.

whatsapp-image-2024-09-11-at-13-24-54.jpeg

Bu yazı toplam 726 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim