• BIST 9685.97
  • Altın 2830.064
  • Dolar 34.0499
  • Euro 37.8975
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 18 °C

DOLANDIRICILARIN ADRESİ HAKKARİ!

Hakan Taş

Dolandırıcılık ve hırsızlık artık meslek haline geldi. Son zamanlarda kendilerini savcı, polis ve bankacı olarak tanıtıp insanların tüm birikimlerini, varlıklarını gasp eden çete üyeleri artıyor. Bu tür vakaları her gün ana haber bültenlerinde izliyoruz.

Batıda dolandırıcılık limitlerini dolduran çete üyeleri Doğu ve Güneydoğu’ya yöneldiler. Hakkâri’de çok kişi arandı ama cep ve hesap boş olunca amaçlarına ulaşamadılar. Bizler gazeteci olarak sürekli sahada ve halkla iç içeyiz. Halk arasında konuşulan her şey bize de yansıtılıyor. Emniyet ve savcılığa yansıtılmamış olsa da bu konuyla ilgili başı dertte olan çok kişi var.

Doğu ve Güneydoğu’da, Hakkâri’mizde bile daha çok seks skandalı yani itibar suikastı kapsamında tuzaklar kuruluyor. Sosyal medya üzerinden gösterişli ve güzel kadınların profili ile arkadaşlık teklif ediliyor. Bir süre sohbet edildikten sonra görüntülü görüşmeye geçiliyor. Kayıt edilen normal görüntü foto montaj ve yapay zekâ tekniği ile “Seks kaseti” haline getiriliyor.

Sonrasında kadın gibi gözüken o adreste erkek devreye giriyor ve diyalogda oldukları kişiye onunla ilgili video görüntüler gönderiliyor. Sonrasında, “Göndereceğimiz ibana bu kadar para göndermezsen sayfanızdaki tüm yakınlarınıza bu video gönderilecektir” tehdidinde bulunuyorlar.

Bölgede herkes herkesi yakından tanır. Örf ve adetlerimizi de çok iyi bilen dolandırıcılar bu durumu zaaf olarak kullanıp çirkinliklerini tekrarlıyorlar. Bu skandalın perde arkası figüranları da hep yurt dışında ikamet etmekteler. Hakkari’de buna benzer tuzaklara düşen bir çok kişi utancından ne savcılığa ne de Emniyet Müdürlüğüne şikayet konusuyla başvuramıyorlar.

Ticaret Bakanlığımız bu konuyla ilgili şu görüşlere yer veriyor; “Sosyal medya, hile ve dolandırıcılıklar için bir yuvadır. Platformlar, dolandırıcıların sahte profillerin arkasına saklanmasını veya gerçek hesapları ele geçirmesini sağlıyor. Dolandırıcılar, güveninizi kazanmak için tanıdığınız biri gibi davranırlar. Bu sahtekârlar, acele etmez, kişisel bilgilerinizi vermeden veya sizden para istemeden önce haftalarca sizinle sohbet ederler.”

Dolandırıcılar için yuva olan sosyal medyada her kes bu konuda duyarlı olmalı. Size gelen arkadaşlık tekliflerinde tanımıyorsanız eklemeyin. Kimlik ve hesap bilgilerinizi paylaşmayın. Çocuklarımızı intihara ve bunalıma sürükleyen etkenlerden biri de bağımlı oldukları sosyal medya değil midir?

Bu yazı toplam 3304 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim