• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

HAKKARİ’DE SANAT MERKEZİ!

Hakan Taş

Yetenek var, sanat var ama sanat merkezi yok.

Gururumuz Yılmaz Erdoğan’a 20 yıldır köşemde sesleniyorum; “Yılmaz Erdoğan Sanat Merkezi” istiyoruz diye.

İlimizde tek sanat ve konferans merkezimiz HATSO ve Halk Eğitim Merkezlerinin köhne ve dar mekanlarıdır.

İlimizde bu boşluğu fark edip dolduran bir gencimiz oldu. Geçen yıl bana bu projeden bahs ettiğinde kendisini dinledim ama tereddütlerimi paylaşamadım hevesi kırılmasın diye. Böylesine devasa bir projenin bu kadar erken bir sürede hayata geçeceğini, milyonlar harcayacağını tahmin edemezdim ki…

HATSO Başkanımız Servet Taş, bu girişimci gencimiz için şu sözler sarf etti; “Serkan Besi, düşünür, üretir, yaratır ve hayata geçirir”…

Yaptığını düşünenlerden olmadı. Düşündüğünü yaptı.

ZEZE ismi ve projesiyle yola çıktı. “Z” son harfimizdir. Ama o sondan değil en çok ihtiyaç duyulan bir hizmetten başlangıç yaptı. Herkes bir iş yaparken en çok karını hesaplar. O tam tersi ben kaç bin çocuk, kadın, yetişkin ve sanatçıya katkı sunabilirim hesabını yaptı.

Bana ilk şiir okuduğunda 15 yaşındaydı. O yaşından beri hayatımda hep var oldu. Olabildiğince gözü kara, çılgın, deli dolu ve uykuyu çok sevendir. En büyük hobisi köy sakinliğinde hafif başı dumanlı gecelerle dost olmasıdır. En büyük kusuru dost edinmek istediği hiçbir köpeğe sahip olamayışıdır.

Çünkü yanına aldığı her köpek onu erken terk etti. Ofisime geçip bilgisayarımı açtığımda ve makale yazmaya başladığımda kayıt altına alınan o duygulu sesiyle şiir dinleyerek güne başlardım. Resmi kayırlarda olmasa da 11’nci kardeşim olarak gönlümün defterinde yerini aldı.

VERDA’nın kelime anlamı Kürtçe ’de yani “BURDA” anlamındadır. Hakkari’de sanat merkezi var mı diye sorulursa VERDA diyebileceğiz. Sanat ve kültürün bu büyülü dünyasında neler yok ki, Bir kere modern ve estetik tasarım dikkat çekiyor. Sanatın estetiği görselliktir.

Duvara çakılan çivi bile ayrı bir güzellik katmış. Modern danslar, tiyatro, ebru sanatı, bale, resim atölyesi, piyano, keman, gitar, ut, bağlama, cümbüş derslerinde birebir eğitim dersleri veriliyor. Sanatsal gösteriler için çalışma alanı bulamayan gençlerimiz burada hiçbir ücret ödemeden faydalanabileceklerdir.

Bu sanat merkezimiz Hastane yakınında, Gençlik Spor tesislerine komşu, her taraftan giriş çıkışı kolay, depreme dayanıklı modern ve yeni bir binada hizmet veriyor. VERDA Sanat Merkezimiz aynı zamanda 10 gencimizi de istihdam etti. Dengbejlerimiz de burada onlar için hazırlanan özel bölümde şarkılarını söyleyebilecekler.

Açılış programında yer aldım. Sanat toplum ve Hakkarili gençler içindir diyen bir ciddiyet ve güzellik gördüm. Çok yönlü ve yetenekli çılgın kardeşim Serkan Besi’yi  kendisi gibi çılgın ve gerekli bu yeni projesi ve hizmetinden dolayı tebrik ediyorum.

Bu yazı toplam 748 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim