• BIST 9773.98
  • Altın 2743.838
  • Dolar 34.0659
  • Euro 37.6347
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

ÖZBEK AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ!

Hakan Taş

Yüksel Özbek ile İrem Özkurt eğitim gördükleri üniversitede tanıştılar. Dostluk sevgiye ve aşka dönüştü. Onlar kanun derslerini alırken aynı zamanda aşkın da kanununu yazdılar. Yüksel Özbek, babasının yolunda gitmedi. Siyasetten hep uzak durdu. Hukuk Fakültesini başarıyla bitirdi.

Hak ihlali yaşayanlara adalet sağlamak adına iyi bir Avukat olmaya karar verdi. Bilkent Üniversitesinde diplomasını aldı ve yakında eşi İrem Özkurt ile birlikte  AB’ nin açmış olduğu yüksek lisans sınavını kazanarak yurt dışında eğitim görecekler.

Yakın akraba olduğumuz halde Yüksel Özbek ile ilk kez düğün merasiminde karşılaştım. Bebek yüzlü, cana yakın, mütevazi, çekingen, saygılı bir delikanlı. Tüm ilgi ve yaklaşım babası Abdulmüttalip Özbek’e gösterilince o bu durumdan fırsat bulup düğün alayında rahat nefes aldı.

Gelinimiz İrem Özkurt ile konuştum. Mutluluktan gözlerinde adeta çiçekler açılmıştı. “Hakkâri’ye gelin olmaktan, Özbek ailesinin kızı olmaktan, Yüksel Özbek’e eş olmaktan çok mutluyum. Hakkâri’nin düğün geleneği, giyim ve halayı tek kelimeyle muhteşem.” Dedi.

Gençler erdi muradına bizde bu arada biraz dedikodu yapalım;

MEKAN HARİKAYDI

İş insanı Abdurrahman Er, bir ilke imza atarak ilimize ve halkımıza müthiş bir tesis hizmeti veriyor. Depin Köy Evi, Kuşadası, Kemer, Çeşme tatil yerlerini andırıyor. 10 bin metrekare alan üzerinde etrafı saran dağların arasında geniş ve ferah ortam, ortadaki havuz zaten görüntüsüyle serinlik veriyor. Park sorunu yok, tuvalet, mescit sıkıntısı yok, aradığın her şeyi orada bulabiliyorsun.

ÖZBEK AİLESİ AYAKTAYDI

Özbek ailesi fertleri ve akrabaları  iki gün boyunca kapı girişinde gelen tüm konukları tek tek karşılayarak içeri buyur ettiler. Çıkışta da araçlarına kadar uğurladılar. Hiçbir misafir arasında ayrım yapılmadan saygılı bir karşılama görevini üstlendiler.

SAĞDIÇ KUTLU ÖZBEK

Asıl sağdık Gıravi Aşireti Lideri, benim de çok değer verdiğim ve sevdiğim Faruk Özbek’ti. Kendisi konuklarla yakından ilgilenince sağdıçlık yükü Harita Mühendisi oğlu Kutlu Özbek’e kaldı. Kutlu Özbek, meslek gereği düğün merasiminin de haritasını kolay çizerek kusursuz bir görev yerine getirdi.

SAHNE MUHTEŞEMDİ

Şiyar Bervani için çok şey söylemeye gerek yok. Sosyal medyayı sallayan, sahneleri toz, duman eden, sesi, yorumu ve yakışıklılığıyla her kesimin gönlüne dokunabilen büyük bir sanatçımız. Aras Prodüksiyon on kişilik profesyonel ekibiyle de düğün heyecanını canlı yayınlarla tüm takipçilere ulaştırdı.

İKRAM VE FARKLILIKLAR

Yeni bir konsept ile ikramlar yapıldı. Her şey lezzetli ve kusursuzdu.

KONUKLAR

Türk siyasetinin önemli siması, bir çok önemli görevlerde bulunan devlet adamı Bülent Arınç, milletvekilleri, Kanaat Önderleri, İş İnsanları, her aileden, kabileden halkımız, Özbek’lerin bu mutlu gününe iştirak ettiler. Halayın başı gözükse de sonu görünmüyordu. Türkiye’mizin çeşitli kentlerinde, yurt dışında gelen misafirler de dikkat çekti. Hiçbir düğünde bu kadar kadını bir arada görmedim.

VE A.MÜTTALİP ÖZBEK!

Abdulmüttalip Özbek’in her konuda unvanı vardı fakat “Kayınpeder” unvanı eksikti. Onu da tamamlayarak en mutlu günlerinden birini yaşadı. Her zamanki içtenliği ve mütevaziliğiyle hiç oturmadan konuklarıyla ilgilendi. Oğlu Yüksel Özbek, “Ben İrem ile evlenmek istiyorum dediğinde Aydın- Nazilli’ye yolculuk başladı bile. Baba Özbek, kimi zaman halayda, kimi zaman masalarda, kimi zaman mutfakta, içi içine sığmıyordu.

Aslında bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaya alışıktı fakat bu defa siyasi kimliği değil, BABA duyguları ağır basıyordu.  Bu düğünde şatafat görmedik. Bu konudaki sorumuza sayın Özbek; “ Beni siyasi hayatımda bir çok kez onurlu makamlara taşıyan  Hakkari halkı oldu.

Biz halkın içinden gelen kişileriz. Halktan üstün bir yanımız asla olamaz. Ben bu mutlu ve özel günümüze iştirak eden tüm Hakkari halkına ve il dışından gelen dostlarımıza teşekkür ediyor,Bu güzel mekanı Hakkari halkımıza kazandıran İş İnsanı Abdurrahman Er kardeşime de teşekkür ediyorum. Özellikle bu düğünün hazırlıklarında emeği geçen yakın akraba olan gençlerimize de minnettar olduğumu belirtmek istiyorum. Darısı tün genç kardeşlerimin başına”…

Sonuç olarak, Hakkari ye yakışan  sade bir düğün merasimi olarak anılarımızda yer aldı.

whatsapp-image-2024-07-31-at-14-39-12.jpegwhatsapp-image-2024-07-31-at-14-24-48-1.jpegwhatsapp-image-2024-07-31-at-14-24-48-2.jpegwhatsapp-image-2024-07-31-at-14-24-47.jpegwhatsapp-image-2024-07-31-at-14-24-48.jpeg

 

Bu yazı toplam 2041 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim