• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

YÜKSEKOVA’DA “SAĞDUYU” KAZANDI!

Hakan Taş

Bölgemizin saygın siyaset ve hukuk adamı Esat Canan’ın evine silahla ateş edilmişti. Bu olay çok konuşuldu ve Canan’a her taraftan destek yağmıştı.

Öfkeye öfkeyle değil, intikam ve vurucu sözlerle değil büyük bir hoşgörü ve sevgiyle tüm yaşananları yorumlayan Esat Canan’ın bu tavrı olayı hiçbir huzursuzluk yaşatmadan kısa sürede kapattı.

Canan, tüm dost ve akrabalarına; “Sakın ha, ağzınızdan en ufak bir hakaret ve küfür bile çıkmayacak. Gençler belki de farkında olmadan veya yanlışlıkla ateş etmiş olabilirler. Bizim kimselerle alacak verecek bir hesap ve durumumuz yoktur.” Hayat tecrübesi ve adaletli olan Canan’ın bu tavrı meydana gelebilecek tüm kötü niyet ve düşünceleri yok etti. 

Gever yöresinde sözü geçen ve sevilen isimlerden eski Belediye Başkanlarından Necdet Buldan, aksakallı büyükleri de yanına alarak Canan’ı evinde ziyaret ettiler.  Canan, gelen tüm misafirleri kapıda tek tek karşılayarak kucaklaştı. Hoş sohbet ve sevgi yaşananları unutturdu.

Bu ziyaret sonrası Esat Canan, şu açıklamayı yaptı; “Bu ziyaret beni son derece mutlu etmiştir. Hepsine kalem hediye ettim. Özellikle evime ateş edenlere de gönderdim ki kimse belinde silah ile gezmesin. Silahların yerine cebimizde ve elimizde hep kalem olsun.

Bizleri yoksulluktan, dert ve kederden kurtaracak tek güç kalemdir. Gençlerimiz okudukça, topluma faydalı ve üretken duruma geldikçe şiddet ve kin ortadan kalkmış olacaktır.

Dünya ülkeleri bile savaşla, silahla bir kazanım elde etmemişlerdir. Bugün Filistin’de binlerce kadın ve çocuk kat edilmişlerdir. İlmin, bilginin ve teknolojinin tercihini yapmamız için temel faktör eğitimdir. Bu duygularla evime yapılan silahlı saldırıyı gelen heyetin hatırına, kardeşliğimiz ve huzurumuzun tesisi ve devamlılığı için üzerine çizgi çekerek konuyu kapatıyorum.”…

Yüksekova’da meydana gelen bu olayı sağduyu, sevgi ve saygı kapatmıştır. Esat Canan, böyle bir durumda sergilediği duruşu ve sağduyulu tavrı ve sabrıyla oluşabilecek her türlü gerginliği ortadan kaldırmıştır. Canan’ın bu dayanışma modelini tüm bölge örnek almalıdır. Bu tür tatsızlıkların bir daha yaşanmaması dileğiyle…

Bu yazı toplam 1732 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim