• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

CANAN’A SALDIRI

Hakan Taş

Esat Canan’ı bölgede ve ülkede tanımayan yoktur. Hak ve hukuk adamıdır. Yanlışa asla doğru demez, ihanetin olduğu yerde durmaz. Cesurdur, dürüsttür, yardımseverdir.

Toplumda karşılığı olan, sözü geçen, husumetleri yok etmede etkin ve başarılıdır. Siyaseti halk için yapanlardandır. Doğrularına ve inancına ters düşen partilerde kalmadı. Halka zarar veren her karar için parmağını kaldırarak “HAYIR” diyenlerdendir. Şemdinli olaylarının baş kahramanıdır.

Orada yapılan karanlık güçlerin çirkin oyununu bozandır. Tek başına mensubu olduğu partisi kadar ana muhalefet gücündeydi. Haklılığı ve doğruluğuyla meclisi resmen titretti. Şemdinli ve Yüksekova olaylarında halk ile sokakta sabahladı.

Binlerce mağdur vatandaşın hak ve hukukunu sağlamak adına kimselerden tek kuruş para almadan Avukatlığını üstlendi. Hakkari ve çevresinde acı ve tatlı günlerimizde herkesin yanında yer aldı. Bazen cenaze töreni ve taziyelerde, bazen de mendili eline alarak halay başında…

Maddi gücüyle dünyanın her yerinde ikamet edebilecek durumdadır. Ama o Hakkâri’yi asla terk etmedi. Bir dönem milletvekili olup da Hakkâri’ye geri dönüş yapan tek bir isim verebilir misiniz bana? Yüksekova’daki köyünde projelendirdiği malikânesinde misafiri, sofrasında dostları asla eksik olmaz. Arkasında silahlı üç korumayla gezen biri değildir.

Çantasında adaleti temsil eden cübbesi var. Saçında ve bıyığında beyazlar olmasa da o bizim büyüğümüzdür. Mürekkep yalamış bir aydınımızdır. Ona yeltenen bir saldırı ve hakareti asla kabul edemeyiz. Telefonda konuştuk, bu talihsiz durumu sordum.

Efendilik ve kibarlık sadece karakterinde değil sözlerinde de vardı; “Birkaç şahıs silahla evime ateş ettiler. Saldırı mıydı, gözdağı mıydı bilemedim. Benim kimseye bir kinim ve düşmanlığım hiç olmadı. Silah sıkan ve sıktıranlarla işim olmaz.

Biz Hakkari halkı olarak bir bütünüz. Birbirimizi sevmek ve desteklemek zorundayız. Büyütülecek bir durum söz konusu değildir. Saldırı ve suikast olarak da görmedim. Arayan ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum”… Hiçbir canlı öldürülmeyi hak etmiyor.

Faili meçhul cinayetlerden bölge halkı olarak çok kayıplar verdik. Sayın Canan’a yapılan saldırı bölgeyi ayağa kaldırdı. Can alanlara, can yakanlara karşı hayatı boyunca mücadele eden bir aydınımızın canına kast ediliyorsa burada herkes “DURUN” der. Yüksekova ilçesinde bin kişi kapasiteli inşa ettiği malikânesinde misafiri eksik olmaz. Ekmeğini ve cebini her zaman mağdurlarla paylaşandır.

Esat Canan, Hakkari siyasetinin duayeni ve renkli simasıdır. Bu saldırıyı kim veya kimler yaptı bilmiyoruz ama bu olay herkesi etkiledi. Biz diyoruz CAN, o CANAN… Uzun ömür ve sağlık diliyoruz…

Bu yazı toplam 3041 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim