• BIST 9729.36
  • Altın 2830.064
  • Dolar 34.0499
  • Euro 37.8975
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 18 °C

ZEYDİN KAYA; “HAKKARİ SEVDASI LAFTA OLMAZ”

Hakan Taş

Ankara temasları sona eren Ak Parti İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşarak değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya meslektaşlarımız Zeki Dara, Hikmet Temeş, Mehmet Özkan, Cengiz Harmancı, Metin Keskin, Şahan Çelik, İrfan Yalçın katıldık. Birçok arkadaşımız il dışında veya haber takibinde olduğu için katılamadılar.

MUTLU VE İŞTAHLIYDI

Başkan Kaya, mutlu ve iştahlıydı. Ankara temasları oldukça olumlu geçti. Umutlu dönüş olunca iştahı da açıldı. İştahı açık olsa da nedense kilo alamıyor. Kahvaltıda esprili kısa sohbetiyle etrafa resmen neşe saçtı. Son çayından son yudumu alarak geçti kameraların önüne ve Ankara temaslarına değindi.

ANKARA’DA KİMLERLE GÖRÜŞÜLDÜ

Valimiz Ali Çelik ile birlikte Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Bak, bir çok bakan yardımcısı ve Genel Müdürler ile buluştular. Bakanlar Hakkâri için düğmeye bastı.

KONUT VE OTOPARK ACİL

Gupsi mevkiinde 317 konut için hemen çalışmalar başlatılıyor. Yıkılan belediye hizmet binası yerinin 5 bin metrekareye tamamlayarak millet bahçesi, altında ise kapalı çarşı ve modern otopark yapılacak. Bu alan anladığım kadarıyla bir deprem olayında toplama alanı olarak da değerlendirilecek.

ASFALTSIZ KÖY KALMAYACAK

Başkan Kaya, Hakkâri’nin yenilendiğini, üst ve alt yapı çalışmalarıyla modern bir şehir olacağını belirtti. Bırakın yolu kapalı köy, asfaltın gitmediği köy bile kalmayacaktır dedi. Güvenlik gerekçesiyle yolu kapalı olan tüm köy yollarının acilen açılacağını da sözlerine ekledi.

ALTERNATİF YOL

Başkan Kaya, “Bu konuda çok yanlış görüş ve değerlendirmeler yapılıyor. Geçitli tarafından açılacak olan güzergâhta sözde benim köyümden yol geçtiği için oraya ısrar ediyormuşum. Biz neyin derdindeyiz, bazıları neyin derdinde. Berçelan yolu elbette olmazsa olmazımızdır. Oraya hepimiz hemfikiriz. Fakat başka alternatiflerimiz de olmalıdır. Geçitli yolu bizim için yangın merdivenimizdir”..

MADEN ŞEHRİ

Hakkâri ilimizin maden şehri olduğunu belirten Başkan Kaya, sözlerine şunları ekledi; “Hakkari’de çinko, kurşun, Yüksekova’da krom, Şemdinli de mangan, bakır ve çinko madenleri mevcuttur. Yakında burada izabe tesisi de kurulacaktır. Madencileri olumsuz etkileyen tek sıkıntı enerji sorunudur. Barajımız biterse yüksek maliyet olan enerji sorunu da giderilmiş olacaktır”…

YILAN HİKÂYESİNE DÖNÜŞEN KONUTLAR

Şehir merkezi Hakkâri Lisesi karşısında yapılan ve sonrasında yıkacaklar denilen askeri lojmanlar ile ilgili de konuşan Başkan Kaya, herkesin merak ettiği bu yılan hikâyesine dönüşen konutlar için şu sözleri sarf etti; “İnşaatı yapan firma teknik bir hata yapmışlardı. Uyarı yapılınca yeniden projelendirdiler. Yüzde 95’i bitmiş durumdadır. Çok kısa bir süre içerisinde hizmete girecektir”…

USTA ÖĞRETİCİLER

Son günlerde en çok çene yoran ve şikâyet konusu olan sorunlardan biri de Halk Eğitim Merkezi bünyesinde çalışan usta öğreticilerin sorunuydu. 700 kurs 37’ye düşürüldü. Yıllardır bu alanda emek harcayanlar artık işe alınmayacak deniliyor. Bu önemli konuyu başkan Kaya’ya yönelttik; “Bu hususta aldığımız bilgiye göre bir kota getirildi. Kısıtlama olacak gibi. Fakat biz Ankara nezdinde görüşmelerimizi hızlandırarak bu kardeşlerimizin mağdur olmamaları için çalışıyoruz”… dedi.

TEKSTİL FABRİKASI

Başkan Kaya, merkeze bağlı Otluca köyünde bin kadın kardeşimizi istihdam edecek bir tekstil fabrikasının yakın bir zamanda kurulacağı müjdesini de verdi.

HAKKARİ SEVDALISI

Tüm gün neşeli olan Ak Parti İl Başkanı Zeydin Kaya, Hakkâri sevdası konusunda yöneltilen bir soruya kaşını çatarak ve sesini yükselterek sitem dolu sözlerle yanıt verdi; “Yok efendim neymiş, Hakkari’de hırsızlık var, talan var deniliyor.

"İddia ve ilan ediyorum, Hakkari'mizde bütün hizmet ve işlemelerimizde, adaleti, hakkaniyeti, yetim hakkını korumayı kendimize görev bilmişiz. 

En ufak bir yanlışa müsade etmeyiz, ettirmeyiz. 1.5 yıllık İl Başkanlığı dönemim bunun en güzel örneğidir. 
Gelecek nesillerimize bırakacağımız en kıymetli sermayemiz, temiz siyasetimizdir. Bu konuda çok iddialıyız ve başımız diktir.

Hakkâri’den kaçarak batıya yerleşen ve uzaktan sosyal medya üzerinden ahkam kesilenlerin Hakkari sevgisi ve sevdası olamaz. En nazik ve nezih il Hakkâri’dir. Kötü sözlerinizle ve anlamsız sözlü saldırılarınızla bizleri bastıramazsınız. Mademki bu kadar çok seviyordunuz şehrinizi niye o zaman kaçtınız”…

BAŞKANLIĞI DEVAM EDECEK Mİ?

Toplantı sonunda Ak Parti il teşkilatı ne durumda, yönetim değişecek mi diye sordum; “Kongre sürecine girdik. Yıl sonuna kadar ilçe ve belde kongrelerimizi bitiriyoruz. Bana il başkanlığı için Genel Merkezimiz karar verdi. Dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yol arkadaşı olmak benim için bir şeref ve onurdur. Bana yeniden devam deseler seve seve devam ederim. Yeter denilse de sonuçta ben bir avukatım ve hukuk bürom var. Mesleğime kaldığım yerde devam ederim. Takdir sayın Cumhurbaşkanımızındır.”

Sonuç olarak, hangi kişi veya siyasi parti olursa olsun ilimizin kalkınması ve halkımızın huzur ve güveni için çabalıyorsa ona “Allah razı olsun” demeliyiz. Hakkari için kim veya kimler taş üstüne taş koyuyorsa ona da “Teşekkür” etmeliyiz. Valimiz Ali Çelik ve Ak Parti İl Başkanı Zeydin Kaya, her Ankara gidiş ve dönüşlerinde neler yaptıklarını basın aracılığıyla halkımıza bilgi vermektedirler.

whatsapp-image-2024-09-08-at-11-08-54.jpegwhatsapp-image-2024-09-08-at-11-08-10.jpeg

 

 

 

Bu yazı toplam 1348 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim