Siz üzgün göründükçe başkası sizi kırmak için fırsat aramaya devam eder.Çünkü sizden yana açıklar aramaya devam eder. Kırılgan yapınız başkası için ilham kaynağı olabilir. Başka insanların üzgün yapısı ile ayakta kalmayı alışkanlık edinen kişiler mevcuttur. Onlar için asıl mesele başkasının kırgınlığı ile haz almaktır.
Söz ettiğim bu yapıyı Amerikalı suç psikoloğu Philip Zimbardo 1969 yılında kırık camlar ya da pencereler adlı teorisinde ele almıştır. Bu teoriye göre bir yapıda kırık camlar varsa bu durum başkasına diğer camları da kırma cesareti vermesine dayanır.
O halde üzüntülü olan, psikolojik olarak zor durumda olan veya kırılgan yapıdaki birinin çevresine buna benzer fırsatlar oluşturduğunu belirtir. Siz üzüntülü oldukça insanlar diğer üzüntülerinize odaklanmaya başlar. Olayın daha karmaşık bir hal almasına neden olurlar. Böylece sıkıntılarınızın sayısı ve boyutu büyüdükçe büyüyecektir.
Kırık camlar teorisi mantık çerçevesinde oluşturulmuş bir teoridir. Günümüzde birçok insan bu durumdan muzdariptir. Psikolojik alanda önemli verilerin elde edilmesini sağlar. Kişilerin sıkıntılarını nasıl yöneteceklerini ve çözümler üreteceği konusunda yol gösterici olmaktadır.
Şu gerçeği unutmamak gerekecektir.Herkese her şey anlatılmaz.Herkesten her şey dinlenmez.Duyulan her şey doğru değildir.Bazı şeyler saklanmalıdır.
Öyle olmasada güçlü görünmek gerekir.Çünkü bu fırsat kollayanlar için bir korku sebebidir.Size yanaşmaması için bir mesajdır.
Beden diliniz net ve anlaşılır olmalıdır.Güçlü yapınızı destekler nitelikte olmalıdır.Dik duruşlu,olumlu mesajlar veren yapıya sahip çıkmalısınız. İzin vermeyin başkasının sizin üzüntünüz ile mutlu olmasına!