Süleyman Seven

Süleyman Seven

UMUT

UMUT

Biz insanlar dayanılmaz yaşam koşullarına bile ayak uyduran canlılarız. Hayatta yapamam dediğimiz şeyleri yaşam içerisinde yapıyoruz ve İnsanın kendine verdiği söz en çabuk bozduğu söz oluyor.

Birileri bizden bize ait olanı almaya çalışıyor. Bazıları başarılı olabiliyor ama bizden alamayacakları tek şey umuttur. Victor Frankl’ın, “İyi olma duygusu veren ve kişiyi harekete geçirmek için güdüleyen bir özellik” olarak tanımladığı umut duygusu, insanı hayata bağlayan en önemli unsurlardan biridir.

Birilerinin sürekli yönlendirmesiyle oluşan umuttan bahsetmiyorum. Kişi umutsal felsefesini sorgulamadan sürekli birilerinin yönlendirmesinde hareket ettiği sürece, umut insana dost olmaktan çıkıp düşmanlaşır. Bu yüzden umut gibi kültürel kavramların insana faydası, metafizik ve materyalist temel düşüncelerin insan yaşamıyla örtüşmesine bağlıdır.

Gerçek yaşamla örtüşmeyen umut vb. yapılar boş demektir. Umutla ilgili her iki düşünsel yapının teorisi incelendiğinde, hangisinin daha gerçekçi ve samimi olduğu tüm çıplaklığıyla ortaya çıkarılabiliyor. Umuda ihtiyacımız var ancak Mark Manson’un deyimiyle umudun iyi huylu olanına ihtiyacımız var.

Güvenmenin, Sevginin, İyimserliğin zararlı formları olduğu gibi umudun da sağlıklı ve zararlı formları vardır. Rick Snyder, kişinin beklentileri gerçekçi değilse, hedefleri uygun ve ulaşılabilir değilse ve arzu edilen hedeflere ulaşmak için kullanılan yöntem ve stratejiler zayıfsa, sahip olunan umut gerçekçi olmayan bir umuttur demektedir.

Gerçekçi olmayan umut da mutluluğu geleceğe saklamamıza ve kendimizi kandırmamıza neden olur. Özellikle sevgili genç arkadaşlarım Umut ezgisel bir müzik gibidir beyninizde, sizden kimse alamaz, yorumlayamaz, bir kalıba sokamaz bunu yapmaya çalışanlara da izin vermeyin.

Bu hayat size verilmiş bir armağandır 8 milyar insanın içinde sen bir dengesin kendi potansiyelinin farkına var ve umutlarından vazgeçme Kimseye bağımlı bir yaşam sürme kendi kararlarını verecek donanıma sahipsin, bu kararlar sizin mutlu olmanız için gerekli mantık çerçevesinin içindeyse Umutlarınızın peşini sürün ve dünyanın şahidi olun. Sevgiyle Kalın..

Bu yazı toplam 5240 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Süleyman Seven Arşivi

GENÇLİK VE GELECEK

29 Nisan 2024 Pazartesi 15:32

HAKKARİ DÜĞÜNLERİ

19 Ağustos 2023 Cumartesi 13:32

BEN KİMİM?

14 Temmuz 2023 Cuma 14:59

Hakkari il kalmalı!

06 Haziran 2017 Salı 21:15

Hakkari’de çember olmak

27 Ocak 2017 Cuma 16:46

SOSYAL MEDYA VE İDEAL BENLİK

29 Ekim 2016 Cumartesi 12:24

Zeki Yeşiller Ölmesin Artık

14 Şubat 2012 Salı 13:36

BARIŞIN SESİ OLDULAR

08 Ağustos 2011 Pazartesi 18:10