Hakkari’de Asayiş olaylarında düşüş

Hakkari’de Asayiş olaylarında düşüş

Kaynak:Hakkarihabertv.com

Hakkari’deki asayiş olaylarının bir önceki yılın aynı dönemine oranla %7 oranında azaldığı belirtildi.

Hakkari Valisi Ali Çelik başkanlığında, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz ve ilgili birim amirlerinin katılımıyla yapılan asayiş toplantısında, 01 Ocak – 31 Mart tarihleri arasında gerçekleşen asayiş olayları değerlendirildi.

Yapılan brifinglerde, Hakkari’deki asayiş olaylarının bir önceki yılın aynı dönemine oranla %7 oranında azaldığı belirtildi. Özellikle aile içi ve kadına karşı şiddet olaylarında da %7’lik bir düşüş yaşandı. Bunun yanı sıra, kaçakçılık suçlarıyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda %30 oranında bir artış kaydedildi.

Toplantıda ayrıca, 3 aylık dönemde çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan 919 şahsın yakalandığı ifade edildi. Vali Ali Çelik, suç oranlarının düşürülmesinde ve suça yönelimin engellenmesinde büyük katkı sağlayan tüm kolluk kuvvetlerine teşekkür ederek, çalışmalarının devamını diledi.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.