H. Aziz Hatipoğlu

H. Aziz Hatipoğlu

Kuyumcular derneğinden bir eser bekliyoruz!

Kuyumcular derneğinden bir eser bekliyoruz!

Hakkârili genç ve başarılı iş adamımız İstanbul Kapalıçarşı Borsa Gold Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Baş’ın sponsorluğunda Türkiye Kuyumcu Oda ve Dernek Başkanlarından oluşan 100’ü aşkın iş adamı Hakkâri’mizi 19-21 Mayıs Tarihleri arasında ziyaret ettiler.

Adı geçen Dernek ve Oda başkanları başta İstanbul, Diyarbakır, Antalya ve Trabzon’dan sonra toplantı için Van ve Hakkâri ilimizi de gezi kapsamına alarak burada birer toplantı düzenlediler. 

Türkiye’nin 7 ayrı bölgesinde kurulmuş buluna Kuyumcu Oda ve Dernek üyelerinin sayısı 45 bini bulmakta ve bunların Türkiye ekonomilerine önemli bir vergi katkıları olmaktadır. Bunun yanında buralarda çalışan on binlerle ifade edilen çalışan ile iş istihdamına önemli birer katkı da sunmaktalar.

Hakkâri’den çıkan bir iş adamı ilk defa İstanbul Kapalıçarşıda yer ve iş sahibi olarak ve Kuyumculuk sektöründe Borsa Gold markasıyla önemli bir farkındalık kazanmıştır. Bu genç ve başarılı iş adamımız Sayın Sabahattin Baş’ı bundan dolayı kutluyor ve tebrik ediyoruz.

Hakkâri gibi Türkiye’nin en ücra ve geri kalmış bir yöresinden çıkıp İstanbul Kapalıçarşı’da kendisini kabul ettirmek her babayiğidin harcı değildir.

Biz kendisini çocukluğundan beri tanırız. Halen Hakkâri’de iş yerleri mevcuttur. Ekmeğini yediği Hakkâri’yi unutmamış ve burada başta kuyumculuk, mobilya, beyaz eşya ve tuhafiye ile yöresel kıyafette Hakkâri halkına hizmette sınır tanımıyor. Kendileri ve kardeşleri İstanbul’da bile olsalar Hakkâri’deki işyerlerini Hakkârili çalışanlarına emanet ederek burada onlarca insana ekmek kazandırmaktadırlar.

Sayın Sabahattin Baş kardeşimiz Hakkâri’yi çok iyi tanımakta ve Hakkâri’nin ihtiyaçlarını bire bir gözlemlemektedir. Kendisi maddi olarak çok iyi yerlerdedir. Dediğimiz şudur. Kefenin cebi yoktur. Sayın Baş sporsonluğunu üstlendiği ve Hakkâri’ye kadar getirttiği kuyumcu oda ve dernek başkanlarından Hakkâri için bir kalıcı eseri kazandırmasıdır. Bu okul olur, eğitim merkezi olur, kadın doğum evi olur, spor kültür merkezi olur ve daha adını anımsayamadığımız birçok daldaki bir eseri Hakkâri’ye kazandırırlarsa bu eser ile daima yâd edilecek ve Hakkâri halkının gönlünde taht kuracaktır.

Mal ve mülk gelip geçicidir. Bugün sizde ise yarın bir başkasında pekâlâ olabilir. İş o ki kişi o malı ile hayır ve hasenatta yarışsın topluma ve halkına faydalı birer eser vücuda getirsin.

Sayın Sabahattin Baş’ı böyle bir çalışmaya ön ayak olmak ve böyle bir eseri Hakkâri’ye kazandırmak için çalışma ve çabaya davet ediyoruz. 

Üç günlük dünyada bundan hayırlı ve insana huzur verecek başka bir şey olabilir mi?

Bizde bu çalışmalarını destekleyecek ve arkasında olduğumuzu bildirerek iş hayatında başarılar ve bol kazançlar diliyoruz.

istanbul-kuyumcular-heyeti-3-001.jpgistanbul-kuyumcular-heyeti-4-001.jpgistanbul-kuyumcular-heyeti-m-001.jpg

 

 

 

 

Bu yazı toplam 2672 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
H. Aziz Hatipoğlu Arşivi

SAVAŞLARIN FARKI VAR MI?

28 Şubat 2022 Pazartesi 23:14

BİR KAR FESTİVALİNİN ARDINDAN…

13 Şubat 2022 Pazar 17:07

BİR KIŞ MASALI

26 Aralık 2021 Pazar 17:38

SEVMEK, GÜLÜMSEMEK VE KİŞİLİK…

23 Kasım 2021 Salı 21:59

MARİFET İZ BIRAKMAKTA…

27 Eylül 2021 Pazartesi 09:46

SÖMÜRGE ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKELERİ!

13 Mayıs 2021 Perşembe 22:16

TEFE VE TEFECİLİK

27 Nisan 2021 Salı 08:29

TEKAÜT AMİRALLERİN VATAN AŞKI!

12 Nisan 2021 Pazartesi 12:29

KALACAK HOŞ BİR SADA!

18 Mart 2021 Perşembe 15:06