ENERJİ BAKANI NA AÇIK MEKTUP
"Sayın Bakanım; Devletin bu ayıbını kapatınız; Dünyanın neresinden bakarsanız bakınız, gelişmiş ülkelerde akarsular, Baraj ve Hidro Elektrik Santralleri ile donatılmıştır." Sayın Bakanım
Devletin bu ayıbını kapatınız;
Dünyanın neresinden bakarsanız bakınız, gelişmiş ülkelerde akarsular, Baraj ve HİDRO ELEKTRİK Santralleri ile donatılmıştır.
Akarsular üzerinde kurulan Hidro Santrallerinden Enerji elde edilir. Teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüzde günlük yaşamımızda kullandığımız tüm araç ve gereçler enerji ile çalışır. Çamaşır, bulaşık, makineleri, buzdolabı. TV. Kalorifer, sıcak su ütüden süpürgeye kadar yaşamımızın vazgeçilmez uğraşı koşulu enerjidir. Çağdaş yaşamın olmazsa olmaz koşulu olgusu enerjidir. Aydınlatmamamız, Fabrikamız, Sanayi Tesislerimiz, Ulaşım Araçları ve Metrolar enerji ile çalışır.
Dünyada en ucuz enerjisi Hidro Elektrik Santrallerinden üretilir.
- Termik Santrallerinden elde edilen Enerji pahalıya mal olmaktadır. Çünkü başka bir sahada kömür üretiliyor, üretime ayrı bir emek ve para harcanıyor. Bu kömürleri Santral alanına nakletmek için taşıma-yükleme, depolama harcamaları yapılır. Tüm bunlar enerji üretim maliyetine ilave olur. Jeneratörlerle elde ettiğiniz enerji içinde petrol harcıyorsunuz. Esasen ülkemiz petrol ithal eden bir ülkedir. Dünyanın en pahalı petrol elde edilebilen ülkeler arasındadır; Türkiye.
Türkiye de bazı jeneratörlerde 24 saat boyunca 100 ton mazot harcanıp enerji elde ediliyor.
SONUÇ: Termik Santraller ve Jeneratörler ile elde ettiğiniz enerji dünyanın en pahalı enerjisi oluyor. Akaryakıt zamladıkça enerji de zamlanıyor.
Bu kadar pahalı elektrik enerjisi kaçak elektrik kullanımına yol açıyor. Çalınan enerjinin bedeli de, maliyetlere yansıyor.
Bir de Termik Santrallerindeki Filtre sonunu çözümlenmediği için çevre kirliği de ayrı bir sorun oluyor.
Hidro Elektrik Santralleri ise doğanın tabii sonucu akan suyu enerjiye, paraya çeviriyor.
İnsanların yaşamlarını güzelleştiriyor. Ekonomi, kültür ve refah düzeylerini yükseltip çevremize ayrı bir güzellik kazandırıyor. Hidro Elektrik Santrallerinin havuz ve de Barajları da ayrı bir güzelliktir.
Ülkemiz Akarsular bakımından dünyanın en zengin ülkeleri arasındadır.
Şimdi Sıkı Durun Soruyoruz:
- Zap Havzasında Hidro Elektrik kurulacak
- Debide akan su var mı? VAR
- Coğrafi Yapısı olarak Kod farkı var mı? VARRR
- Baraja yakın mesafede dolgu için toprak var mı? VARRR
- Yine Baraj dolguları için çakıl, kum, kaya var mı? VAR
- Peki, Baraj yapılacak alanlarda kamulaştırılacak büyük ölçüde arazi arsa ve tesis var mı? YOK
- Zemin Etütleri yapılmış sonuç olumlu raporlarla
- DSİ rince belirlenmiş mi? EVET
- Devletin Baraj yapma gücü var mı? VAR
- Ayrıca ÖZEL Sektör Baraj yapabilir mi? YAPAR
PEKİİİ
- Zap Havzasında ne var biliyor musunuz?
AKSA diye bir firma jeneratörü kurup TEDAŞ a enerji satıyor.
Bu AKSA şirketi ZAP üzerinde Hidro kurmuş olsaydı gecede 100 ton mazot yakmayacak, akar suyu enerjiye çevirmiş olacaktı. makinadan kağıt basar gibi para basacaktı hidroda.
Bu Zap Vadisinden Geçen herkes manzaraya bakıp ALLAH TAN korkup, Peygamberden utanın; bu kadar büyük zararı bu devlete, bu halka kim reva görmüş diyor.
Devletten korkup, haktan utanın deyimini de biz ilave edelim. Allah ın nimet olarak bize verdiği jeneratör kurup elin mazotuna para vererek enerji elde etmek vatandaşı sömürmek değil midir? Dışardan mazot ithal edip vatandaşın parasının çar çur edeceğinize kendi parasız suyunuzu Zap ta, Dicle de, Fırat ta Kızılırmak ta Mendereste, Meriç te paraya çevirip devletin ve vatandaşın bütçesine katkı da bulunursanız kötümü olur. Isınmayı, aydınlatmayı, ulaştırmayı, sanayi tesislerini parasız suyunuz ile çözümlerseniz dışardan veya içerdeki tekellerden birileri size kızacak diye mi endişeleniyorsunuz? Merak etmeyin; dışarıdan birileri rahatsız olsa da bu devleti oluşturan tüm bireyler sevinecek çünkü refaha bir adım daha yaklaşmış olacaklar.
Sayın Enerji Bakanımıza Hakkâri den seslenerek arz ediyoruz.
- Bu ayıbı kapatınız.
- Akarsular üzerinde jeneratörler değil HİDRO Elektrik Santralleri kurulur.
- Akarsular üzerinde kurulan santraller ZAP taki gibi mazotla değil akan sularla çalıştırılır.
Bu ayıbı kaldırın derken ne kadar haklı olduğumuza akli selim olan herkes onay veriyor.
- Bu Ülkenin enerjiye ihtiyacı var.
- Bu halkın üretime ihtiyacı var.
- ZAP Havzası bu Ülke ve Millet için enerji deposudur.
- Bu servet dolu ZAP Havzasına sahip çıkma zamanı gelmemiş midir?
- 5 Milyar kw elektrik enerjisi kapasitesine sahip;
ZAP Havzasına sahip çıkalım