Hakkâri Belediyesinin kültür etkinliği çerçevesinde Hakkâri’ye davet edilen Prof. Dr. Ahmet Maranki Atatürk Kültür Merkezinde Hakkârililere sağlıklı yaşam üzerine bir konferans sundu.
Dört gündür Hakkâri’de bulunan ve Kayyum Belediye Başkanımız Cüneyt Epçim’in davetiyle gelen Prof. Dr. Ahmet Maranki şehir merkezini de gezerek birçok sivil toplum kuruluşunun yan sıra siyasi Parti Hakkâri il Başkanlıklarını ve esnaflarla ve halkla yakından tanışma ve konuşma fırsatı buldu.
Bu yıl ikincisi düzenlenen Hakkâri Kış Festivaline de katılan Prof. Maranki burada halkla beraber halay da çekti.
Akşam Atatürk Kültür Merkezinde konferans vereceği duyurulan ve şehirdeki birçok bidbordlarda afişleri asılan Prof. Maranki’nin konferansına ne yazık ki yeteri kadar ilgi gösterilmedi.
Konuşmasına Hakkâri’ye ikinci kez geldiğini ve bu gelişi ile önceki gelişindeki Hakkâri arasında önemli farkındalıkların olduğunu anlattı.
Hakkâri’yi gelişmiş ve küçük bir köye benzeten Prof. Maranki yolların asfaltlanmasından ve şehir içi kaldırımların yapılmasından da memnun olduğunu, şehirdeki yeşillendirme çalışmalarının meyvelerinin önümüzdeki dönemde daha da belirleneceğini ve Hakkâri’nin yaşanılabilir bir yer konumuna yükseleceğinden bahsetti.
Salonunun dolmamasının kendisini üzdüğünü, ama katılanların çok şey kazanacağını ve katılmayanların da çok şeyler kaybedeceğinden dem vurdu.
Kozmik Bilim ve Bilinçle Yaşam Enerjisi sloganı altında “Sağlıklı düşün, sağlıklı beslen ve sağlıklı yaşa” konferansı için sahneye çıkan Prof. Maranki “Hastalıkları tedavi etmek 1219 sayılı tababet kanununa göre sadece hekimlerin görevleridir. Bizim sunduğumuz ürünlerin sağlıklı yaşama tavsiye niteliğinde olduğunu, ürünlerinin ilaç olmadığını ancak modern tıp iliminim yanında alternatif tıp dediğimiz bitkilerle sağlıklı yaşam kürlerinin de insan sağlığında çok önemli yerlere sahip olduğunu anlattı.
Kâinat şifahanesinde birçok ilaçların yapıldığını Nebevi tıp dediğimiz hiçbir yan etkisi olmayan ve tamamen bitkisel olan kürlerin sağlıklı yaşam için öneminden bahsetti.
Günümüz insanlarının doğal ve organik beslenemediğinden tüm bu hastalıkların oluşageldiğini sıraladı.
Sunumunu slaytlarla zenginleştiren ve anlatımlarını buralardan sürdüren Prof. Maranki özellikle gazlı içecek dediğimiz kola türü içeceklerin sağlığımızı olumsuz etkilediğini örneklerle sundu.
Frekans ilmini anlatırken, Frekans tıbbı; Modern tıp, homepati, akupunktur, psikoterapi gibi birçok bilim dalını kapsayan sıra dışı lojistik tıp yöntemi olduğunu anlattı.
Vücuttaki enerji meridyenlerini optimize ederek vücudun kendi iyileşme kapasitesini uyaran, bunun için vücuttan alınan bedenin kendi frekansının yanında dışarıdan alınan homeopatik ilaçlar, nozodlar, renkler mineraller gibi birçok madde ve ilaçlarında frekansını kullanan yeniçağın tıp bilimi olduğundan bahsetti.
Özellikle çocuklarımızın gazlı ve kolalı içeceklerden, tavuk ve kültür balık etleri ile jips türü trans yağların kullanıldığı yiyeceklerden uzak durulmasını, bu tür yiyeceklerin başta kısırlık olmak üzere obezite ve vücut dengelerinin bozulması ve insan sağlığı için çok olumsuz etkileri olduğunu örnekler ve slaytlarla açıkladı.
Program sonucunda Hakkâri Valisi Sayın Cüneyt Orhan Toprak’ın Eşi Dr. Füsun Toprak ve Hakkâri Belediye Başkanı Kayyum Cüneyt Epçim Sayın Prof. Dr. Ahmet Maranki’ye birer Hakkâri kilimi hediye ettiler.
Doğrusu yaşıtım olan Sayın Prof. Dr. Ahmet Maranki’nin bu anlatımlarından sonra şöyle bir soruyu kendimize soramadan edemiyoruz.
Besleniyor muyduk yoksa yavaş yavaş zehirlenip yaşıyor muyduk?
Ne dersiniz?
Sağlıklı yaşam için yaşamak o kadar kolay mı?
Hele ki günümüzde!
Hele ki her türlü gıdanın sahtesinin yapılıp piyasaya sürülmesinde!
Sağol Maranki! Ağzına sağlık.
Bu arada Sayın Kayyum Başkan Cüneyt Epçim’i bu tür etkinliği düzenlediği için kutluyor, bunun gibi hakkımızı aydınlatacak değişik konularda aydın bilim adamlarını Hakkâri’ye davet edip hem Hakkâri’mizin tanıtımında gereken çabalarını desteklediğimizi buradan belirtiyoruz.